Općina Konjic

Pokrenuto uređenje izletišta Vrtaljica

Vrtaljica je područje koje neposredno gravitira gradu Konjicu i praktično jednim dijelom se nalazi u samom centru grada, odnosno graniči sa njim.
Gospodarstvo / Ekologija | 14. 02. 2022. u 16:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovih dana počelo je uređenje područja Vrtaljice, poznatog izletišta iznad Konjica od strane JKP ''Standard'' Konjic.

U planu je da se proširi i uredi staza, očiste samoniklo rastinje, izvrši pošumljavanje i izađe na plato Vrtaljice. Ugradit će se klupe na odmorištima, osigurati kante za otpad, a panoramski dio imat će ugrađenu zaštitnu ogradu.

Pored navedenog u tijeku je i nabavka velikog jarbola za državnu zastavu Bosne i Hercegovine koja bi trebala da se zavijori 1. ožujka na Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine kada bi radovi bili i okončani.

Vrtaljica  je  područje  koje  neposredno  gravitira  gradu  Konjicu  i  praktično  jednim  dijelom se nalazi u samom centru grada, odnosno graniči sa njim. Područje  Zlatara  i  Vrtaljice  uistinu  je pravi  botanički  vrt,  sa  obiljem  rijetkih,  endemičnih  i  reliktnih  vrsta  biljaka  i  njihovih  zajednica.  S  razlogom  je  proglašen,  još  davno,  botaničkim rezervatom i svrstan u naše najvrijednije prirodno blago.

Planiranom reafirmacijom administracija načelnika Ćatića omogućit će Konjičanima da prave izlete i provode lijepe dane šetajući šumskim stazama  Vrtaljice, piše Novikonjic.ba.

Kopirati
Drag cursor here to close