Mjesto gdje borovi dišu

Pluća grada sve čišća

Pridružite se čišćenju, danas u 16 sati
Gospodarstvo / Ekologija | 25. 08. 2020. u 11:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prošli kišni utorak nije spriječio da se čisti uređuje Trimuša, napisano je u opisu videa, koji je objavljen na stranici Zajedno za Trimušu.



Ovim video, očišćene trimuše nastavljena je akcija čišćenja obilježenog i označenog prostora na Trimuši koja je krenula u ponedjeljak. Cilj akcije naziva 'Svaki tjedan - osmijeh jedan' je svaki tjedan dobiti prostor koji će postati dio dječje igre, šetnje, trčanja, vježbanja i odmora u prirodi.

Tako i danas u 16 sati, svi dobrovoljci mogu pomoći u čišćenju.

Prostor koji se obilježi, tvrde inicijatori akcije 'Zajedno za Trimušu', nastojat će se očistiti od grana, suhih stabala, drače, smeća i svega onoga čemu nije mjesto u prirodi, i tako očišćen prostor bit će namijenjen novom pošumljavanju i postavljanju mjesta za odmor.

Inicijatori akcije naglasili su svim posjetiteljima Trimuše da mogu pomoći, ''kad vidite označeni prostor, da uklonite granu,ili plastičnu bocu, kesu, ili pridružite se članovima Inicijative da poboljšavamo svakodnevnu sliku Trimuše na bolje, ljepše, urednije, sigurnije mjesto boravka, na jednostavan način djeluj i budi dio građanske inicijative, koja želi bolje sutra plućima grada''.

Kopirati
Drag cursor here to close