U sklopu Cortland SP-a

Očišćena 4 kilometra rijeke Bune - prikupljene 22 vreće smeća

Omladinski klub "Novi val" održao je akciju čišćenja rijeke Bune u sklopu 20. Cortland Svjetskog prvenstva za juniore u disciplini "mušičarenje" (Fly Fishing).
Gospodarstvo / Ekologija | 27. 06. 2023. u 07:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sklopu priprema za 20. Cortland Svjetsko prvenstvo za juniore u disciplini "mušičarenje", koje će se održati od 16. do 23. srpnja 2023. godine u Blagaju, Omladinski klub "Novi val" je zajedno sa Udruženjem sportskih ribolovaca „Neretva 1933“ Mostar i Blagaj city, organizirao akciju čišćenja dijela rijeke Bune.

Ova inicijativa je dio zajedničkog cilja da promoviraju sport ribolov, očuvanje prirodna bogatstava i zaštitu rijeka.

Foto: PR / Očišćena 4 kilometra rijeke Bune

Tijekom akcije čišćenja, koja je održana na rijeci Buni, volonteri su prikupili čak 22 vreće otpada, a uspjeli su očistiti 4 kilometra obale rijeke Bune. Ova impresivna postignuća svjedoče o predanosti i angažmanu svih sudionika akcije.

"Omladinski klub 'Novi val' je ponosan što je mogao organizirati ovu akciju čišćenja rijeke Bune uoči Svjetskog prvenstva za juniore u mušičarenju. Naša suradnja sa Udruženjem ribara 1933 i Blagaj city je ključna za promoviranje sporta ribolova i očuvanje prirode. Zahvaljujemo se svim volonterima koji su se pridružili i doprinijeli uspjehu ove akcije, kao i članovima ovih udruženja bez kojih ne bi postigli ovako dobre rezultate", izjavio je predsjednik Omladinskog kluba Novi Val Adnan Đuliman.

Foto: PR / Očišćena 4 kilometra rijeke Bune

Sportsko-ribolovni savez BiH, Omladinski klub Novi Val i ekološka organizacija The Nature Conservancy potpisali su sporazum o suradnji za provođenje 20. Cortland Svjetskog prvenstva za juniore u disciplini ”mušičarenje” (Fly Fishing), a domaćini ovog natjecanja su Udruženje sportskih ribolovaca „Neretva 1933“ Mostar.

Cortland Svjetsko prvenstvo za juniore u disciplini "mušičarenje" okupit će mlade ribolovce iz cijelog svijeta.

Kopirati
Drag cursor here to close