Let's Do It

Nove akcije čišćenja: Za BiH bez divljih deponija

Više od 200 vrijednih volontera prikupilo je u akcijama čišćenja ilegalnih deponija na četiri lokacije u BiH čak 500 vreća otpada i jasno poručilo da otpadu nije mjesto u prirodi.
Gospodarstvo / Ekologija | 17. 06. 2021. u 09:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom Svjetskog dana okoliša održane su četiri akcije čišćenja u Bijeljini, Olovu, Ljubuškom i Sarajevu.

Više od 200 vrijednih volontera prikupilo je u akcijama čišćenja ilegalnih deponija na četiri lokacije u BiH čak 500 vreća otpada i jasno poručilo da otpadu nije mjesto u prirodi.

Volonteri ekološkog pokreta "Let's Do It" obilježili su 5. lipanj, Svjetski dan zaštite okoliša, čisteći ilegalno bačeni otpad na Velikom polju na planini Igman, u naselju Amajlije u Bijeljinicentru Olova te na području Ljubuškog. Zbog velike količine otpada na nekim lokacijama akcija je nastavljena i sljedećeg vikenda. Cilj im je da naša okolina vrati izgled riznice prirodnih ljepota.

"Akcije čišćenja realizirali smo na četiri lokacije u Bosni i Hercegovini. Nažalost, naišli smo na veoma veliku količinu otpada, posebno plastičnog otpada, koji za sobom ostavljaju izletnici, a taj ružni prizor dočekuje naše sugrađane i turiste. Naša akcija je protekla uspješno i nadamo se da ponovnim dolaskom na ova mjesta nećemo iznova zateći alarmantno stanje i da smo svojim primjerom pokazali građanima da tu nije mjesto deponijama otpada", poručili su iz "Let's Do It" tima.

Ove važne akcije, kojima se pridružio veliki broj savjesnih građana i aktivista, održane su uz podršku partnera i donatora Ožujsko pivo, a za sve volontere osiguran je materijal za čišćenje.

Foto: PR / Više od 200 vrijednih volontera prikupilo je u akcijama čišćenja ilegalnih deponija na četiri lokacije u BiH čak 500 vreća otpada 

"Čist okoliš tiče se svih nas i što glasnije budemo govorili o ovoj temi, veće su šanse da utječemo na svakog pojedinca da razmisli o kobnim posljedicama bacanja svakog papirića ili flaše u prirodu. Istovremeno, cilj nam je da promoviramo potrebu pravilnog zbrinjavanja otpada jer samo tako naša prelijepa priroda može ostati zdrava i čista za nas i buduće generacije", izjavio je Goran Mišić, brend menadžer grupacije Molson Coors za BiH.

Tone otpada koje su prikupljene na izletištima i u gradskim sredinama, zahvaljujući volonterima i pokroviteljstvu Molson Coorsa i Ožujskog piva, više ne predstavljaju opasnost. Međutim, za unaprjeđenje kvaliteta života u Bosni i Hercegovini i iskorjenjivanje divljih deponija neophodno je buđenje ekološke svijesti o ovom problemu koji direktno ugrožava ljudsko zdravlje. Zbog toga Ožujsko pivo svoju društveno odgovornu kampanju nazvanu "Čuvaj, pazi, ne bacaj!" nastavlja provoditi sve do listopada 2021. godine, u suradnji sa udruženjima građana iz naše zemlje te pozivaju sve zainteresirane da im se pridruže.

Kopirati
Drag cursor here to close