Kompjuteri nade

Natjecanje za školarce - Ovog proljeća recikliramo

Svrha natjecanja je podizanje svijesti o reciklaži i prenamjeni elektronskog otpada među učenicima i širom javnosti.
Gospodarstvo / Ekologija | 18. 04. 2023. u 19:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kreativno natjecanje u kome možete osvojiti laptop ili računar trajat će od 15. travnja do 15. svibnja tekuće godine, a svoje radove možete slati već od subote na email adresu [email protected]

Udruženje građana Kompjuteri nade poziva sve učenike osnovnih škola u Bosni i Hercegovini da se pridruže natjecanju OVOG PROLJEĆA RECIKLIRAMO, koje se organizira u periodu od 15. travnja 2023. do 15. svibnja 2023. godine. Svrha natjecanja je podizanje svijesti o reciklaži i prenamjeni elektronskog otpada među učenicima i širom javnosti.

Sama ideja natjecanja među učenicima osnovnih škola zapravo jeste rad na širenju svijesti o elektronskom otpadu među mlađim generacijama. Cjelokupna zamisao funkcioniranja Udruženja Kompjuteri nade zapravo i jeste edukacije društva u Bosni i Hercegovini o mogućnostima koje se nalaze pred nama kada se pitanje elektronskog otpada spomene.

Natjecanje je osmišljeno tako da kroz kreativan pristup – crtanje, slikanje ili pisanje – sudionici odgovore na neku od zadatih tema koje su u vezi sa recikliranjem, zaštitom okoline i prenamjenom elektronskih uređaja. Zadate teme na koje se učenici mogu likovno ili literarno izraziti su:

Moj superheroj reciklira!

Životni ciklus e-tehnologije

Moj kompjuter nade

Prenamijeni i promijeni

Potrudili smo se da u temama koje su zadate učenicima, a na koje svoja razmišljanja mogu izraziti i literarno i likovno, postoji više segmenata koji se tiču elektronskog otpada. Učenici mogu govoriti o uključenosti računara i telefona u svoj svakodnevni život i u budućnost društva. Recikliranje je primarna tema i učenici mogu izraziti svoju viziju tog procesa i ideje. Doniranje je termin koji je zastupljen u našem društvu ali ovom prilikom želimo da uz doniranje učenici jasno vide i termin elektronska oprema i na kreativan način povežu ova dva termina.

''Finalna, ali ne i najmanje bitna, svakako jeste tema humanosti i jedinstva društva u Bosni i Hercegovini. Ideja da nečiji nekorišten i zaboravljen uređaj nekom drugom može značiti novu priliku, novo usavršavanje, napisanu zadaću, diplomu ili novi posao je ideja na kojoj se zasniva naše udruženje i želimo je ovim putem promovirati među onima koji u svojim mladim rukama nose budućnost našeg društva''.

Roditelji, nastavnici ili treneri mogu dostaviti radove učenika (crteže, slike i literarne radove) putem e-mail adrese [email protected]. Prijava treba da sadrži skeniran rad, ime i prezime učesnika, odabranu temu, ime osobe koja prijavljuje sudionika, razred i školu/klub kao i kontakt podatke. Najkasniji datum za predaju radova je 15. svibnja 2023. godine.

Nagrade za najbolje radove su prenamijenjeni laptopi ili računari. Proglašenje najkreativnijih učenika će se održati 1. lipnja 2023. godine, a vrijeme dodjele nagrada biće određeno u skladu sa mogućnostima obje strane.

Pridružite se natjecanju OVOG PROLJEĆA RECIKLIRAMO i pokažite svoju kreativnost!

Kopirati
Drag cursor here to close