237 cm u 75 minuta

Nagli pad vodostaja Neretve - Ribočuvari hitno intervenirali

"Brzom i nesebičnom reakcijom sva je naša Meka u zadnji trenutak spašena", kazao je predsjednik Upravnog odbora U.S.R. "Neretva" Mostar Neđad Selimotić.
Gospodarstvo / Ekologija | 08. 03. 2024. u 13:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ribočuvari USR "Neretva" 1933. Mostar u noći s četvrtak na petak hitno su intervenirali zbog naglog pada vodostaja rijeke Neretve od 237 cm u roku od 75 minuta.

"Jutros oko 00:30 sati nakon naglog pada vodostaja od 237 cm u roku od 75 minuta naša Ribočuvarska služba je hitno izašla na lokaciju za koju su pretpostavili da bi moglo biti ribe koja će ostati na suhom i bili su u pravu. Veliki broj naše autohtone mekousne pastrmke koja je na mrijestu je ostao na suhom. Brzom i nesebičnom reakcijom sva je naša Meka u zadnji trenutak spašena", kazao je predsjednik Upravnog odbora U.S.R. "Neretva" Mostar Neđad Selimotić.

  / Riblja ikra

Kako je istaknuo, dosta položene ikre je propalo zbog naglog pada nivoa vode.

"Ovo je još jedan u nizu dobrih rezultata koje postiže naša Ribočuvarska Služba nakon usvajanja nove strategije i reorganizacije rada. Posebnu zahvalnost za sinoćnju akciju dajemo našim ribočuvarima Zvjezdanu Gordiću i Salki Begleroviću kao i Marinu Raiču koji je član povjerenstva za unapređenje ribolova", naveo je Selimotić.

Podsjetimo, izmjereni vodostaj Neretve u 22:30 sati bio je 566 cm, dok je u 00:45 sati bio 307 cm. 

Foto: Screenshot / Vodostaj rijeke Neretve
Kopirati
Drag cursor here to close