Istraživanja

Mostar: Promovirana publikacija ''Biodiverzitet Bune, Bunice, Bregave i Trebižata''

Stručnjaci su tijekom 2020. godine proveli istraživanja nekoliko grupa organizama naovom području, a rezultati istraživanja objedinjeni su u ovoj publikaciji.
Gospodarstvo / Ekologija | 17. 12. 2021. u 18:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Mostaru je u petak 17. prosinca promovirana publikacija ''Biodiverzitet Bune, Bunice, Bregave i Trebižata'' u kojoj su prikazani rezultati istraživanja nekoliko grupa organizama na ovom području.

Publikacija je nastala u okviru projekta ''Koraci ka zaštiti pritoka Neretve: Buna, Bunica, Bregava i Trebižat'' koji finacira fondacija Critical Ecosystem Partnership Fund (CEPF), a koji Centar za životnu sredinu se realizira u suradnji s Ekološkom udrugom ''Majski cvijet'' iz Mostara.

''Na ovom projektu naš zadatak je bio podrška na terenu. Odnosno da pružimo potporu istraživačima, da ih odvedemo na lokalitete gdje su radili istraživanja'', izjavio je Oliver Arapović iz Udruge ''Majski cvijet''.

Projekat ima za cilj da se kroz kombinaciju znanstveno-istraživačkog rada i aktivnosti zagovaranja postigne dugoročna zaštita i održiva upotreba ovih pritoka Neretve.

''Radili smo istraživanja na rijekama Buna, Bunica, Bregava i Trebižat. Imali smo angažiranih sedam eksperata za različite grupe organizama'', kazala je Dragana Kovačić Jošić iz Centra za životnu sredinu

Stručnjaci su tijekom 2020. godine proveli istraživanja nekoliko grupa organizama naovom području, a rezultati istraživanja objedinjeni su u ovoj publikaciji.

Publikacija će se koristiti za zagovaračke i promotivne aktivnosti, a bit će dostupna relevantnim institucijama, široj javnosti, stručnoj i znantsvenoj zajednici u Bosni i Hercegovini, medijima, lokalnim zajednicima i drugim relevantnim akterima.

Kopirati
Drag cursor here to close