Istraživački projekti

Papinsko sveučilište i SUM će radili na projektu integralne ekologije

Sveučilišta u Mostaru i Zagrebu s Papinskim sveučilištem u zajedničkim istraživačkim projektima
Gospodarstvo / Ekologija | 28. 06. 2018. u 17:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veleposlanstva Bosne i Hercegovina, Republike Hrvatske i Hondurasa u Vatikanu pri Svetoj Stolici, organiziralo je uspostavu komunikacije i suradnje između Sveučilišta u Mostaru, Sveučilišta u Zagrebu i Papinskoga sveučilišta Antonianum, kako bi zajednički radili na projektu integralne ekologije te implementiranju principa u visokoškolski obrazovni sustav, piše poslovni-global.ba.

Tako su izaslanstva Sveučilišta u Zagrebu, na čelu s rektorom Damirom Borasom i Sveučilišta u Mostaru, na čelu s prorektoricom Sanjom Bijakšić, potpisali Memorandume o razumijevanju s Papinskim sveučilištem Antonianum i njihovom rektoricom Mary Melone.

Područja suradnje uključuju sve programe koji se nude na sveučilištima, a smatraju se poželjnim i izvedivim za razvoj i jačanje zajedničkih odnosa između dvije institucije. Suradnja uključuje program razmjene članova fakulteta, nastavnoga osoblja, kao i studenata.

Poticat će se istraživačka suradnja i radit će se na zajedničkim istraživačkim projektima, suradnja na razvoju zajedničkog nastavnoga programa, kao i uključivanje akademskih aktivnosti, kao što su seminari i konferencije. Suradnja ima za cilj i širenje i dijeljenje nastavnih i akademskih materijala, izdavanje publikacija, referentnih i drugih relevantnih informacija, kao i drugih oblika suradnje sveučilišta sa zajedničkim interesom.

Na radnim sastancima su sudjelovali i veleposlanici pri Svetoj Stolici NJ.E. Slavica Karačić, veleposlanica BiH, NJ.E. Neven Pelicarić, Veleposlanik RH i NJ.E. Carlos Avila Molina, veleposlanik Hondurasa.

Članovi izaslanstva Sveučilišta u Mostaru u posjetu Rimu su prorektorica za međunarodnu suradnju Sanja Bijakšić, prorektor za znanost i razvoj SUM-a Ivo Čolak i fra Iko Skoko, priopćili su iz Sveučilišta u Mostaru.

Kopirati
Drag cursor here to close