Majski cvijet

Mostarci pozvani na borbu za Bunske kanale

Ekološka udruga Majski cvijet s lokalnom zajednicom vodi višegodišnju pravnu borbu protiv povrede procedura na lokalnoj/županijskoj/federalnoj razini povodom usvajanja prostornog/regulacionog plana Grada Mostara
Gospodarstvo / Ekologija | 23. 01. 2021. u 10:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ekološka udruga Majaski cvijet iz Mostara pozvala je građane da im se priključe u aktivizmu i sprječavanju izhradnje minihidrocentrala na Bunskim kanalima.

''Pozivamo vas da se pridružite Ekološkoj udruzi Majski cvijet na informativnom štandu koji organiziramo 25. siječnja na Španjolskom trgu, s početkom u 11 sati te  26 siječnja  ispred Doma kulture na Buni, s početkom u 11 sati i ispred Doma kulture u Blagaju, s početkom u 12 sati'', objavila je Udruga navodeći kako volonteri ovim informativnim štandom žele upoznati građane Mostara, Bune i Blagaja s problemom izgradnje mHE Buna 1 i 2 i svim proceduralnim propustima i neregularnostima koje su do danas učinjene u tom slučaju.

''Kroz razgovor i podjelu informativnog materijala volonteri će informirati sugrađane o našim dosadašnjim nastojanjima da zaustavimo procese ishodovanja dozvola potrebnih za izgradnju ovih mHE. Također, pozvat ćemo sve zainteresirane građane da nam se priduže i daju svoj doprinos u daljnjoj borbi za očuvanje Bunskih kanala, spomenika prirode. Ovom i budućim aktivnostima želimo skrenuti pozornost lokalne zajednica na važnost borbe protiv izgradnje mHE Buna 1 i 2.

Podsjećamo, ekološka udruga Majski cvijet s lokalnom zajednicom vodi višegodišnju pravnu borbu protiv povrede procedura na lokalnoj/županijskoj/federalnoj razini povodom usvajanja prostornog/regulacionog plana Grada Mostara te izdavanja dokumentacije za izgradnju mHE Buna 1 i mHE Buna 2.

Kopirati
Drag cursor here to close