Eko Blagaj

Mladi iz Mostara brinu o ekologiji

Gospodarstvo / Ekologija | 21. 01. 2016. u 11:59 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Omladinski klub Novi val uz podršku Njemačkog veleposlanstva u Bosni i Hercegovini implementira projekt pod nazivom "Edukacijski program o okolišu za osnovne škole Grada Mostara".

Glavni cilj projekta je baziran na multietničkoj razmjeni i suradnji učenika osnovnih škola u Mostaru, kako bi se pokazalo bogatstvo različitosti s jedne strane, a sa druge strane bogatstvo jednakosti.

U projekta je uključeno 14 škola sa područja Grada Mostara.

Edukacijske radionice se odvijaju u Eko centru Blagaj, a kroz projekt će biti uključeno oko 400 učenika 14 osnovnih škola, priopćeno je.

Edukacijske radionice podrazumjevaju dolazak djece u Eko Centar Blagaj i izvođenje edukativnih prezentacija u multimedijalnom centru.

Upoznavanje zaštićenih vrsta kao što je Blagajski magarac bjeloglavi supovi, bosanskohercegovački tornjak, ekosustav, kulturna vrijednost tih vrsta u regiji, poduzete radnje u cilju njihove zaštite, promoviranje respektabilnog stava prema prirodi.

Glavni ciljevi projekta se ogledaju kroz stvaranje bolje komunikacije i programa među školama u Mostaru, povećanje svijesti o važnosti biodiverziteta, pokretanje radionica (likovni i literarni radovi) kroz ekološki dio programa, povećanje svijest o važnosti autohtonih ugroženih životinjskih vrsta.

Omladinski klub Novi val se zahvaljuje svim direktorima,nastavnicima kao i pedagozima koji su pružili podršku našoj organizaciji kako bi uspiješno realizirali zacrtane aktivnosti.

Novi val i u 2016 godini nastavlja edukacijske programe na temu zaštite okoliša.

Kopirati
Drag cursor here to close