Ja sadim, a ti?

Zasadite i vi svoj mini jestivi urbani vrt

Jedna od aktivnosti Eko HUB-a Mostar (Udruženje građana Nešto Više) je kampanja pod nazivom Ja sadim, a ti?
Gospodarstvo / Ekologija | 31. 05. 2021. u 13:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ako imate balkon, terasu, dio dvorišta ili okućnicu, a razmišljali ste da pokrenete svoj prvi jestivi vrt, sad je pravo vrijeme da pogledate priliku za nove urbane vrtlare.

Jedna od aktivnosti Eko HUB-a Mostar (Udruženje građana Nešto Više) je kampanja pod nazivom Ja sadim, a ti?, kroz koju se sudionici motiviraju i potiču da formiraju i na ekološki način održavaju svoje jestive vrtove na malim prostorima.

U okviru kampanje, upravo je u tijeku poziv za sve punoljetne osobe iz Bosne i Hercegovine, koje nemaju znanja i iskustva u vrtlarenju, a htjeli bi naučiti kako da formiraju svoje mini vrtove površine do 5 m2. Poziv je otvoren do 05.06.2021., ili do popune svih 50 mjesta.

Odabrani sudionici će na kućnu adresu dobiti svoje eko-pakete sa biljkama i sjemenkama, te edukativnim alatima, kao i direktnu pomoć mentora kroz on-line mini-edukacije i grupne diskusije kako bi što uspješnije dizajnirali svoj prvi jestivi vrt i kasnije nastavili sa aktivnostima uzgoja hrane na malim površinama. Vrtlarenje se zasniva na mješovitoj sadnji povrća, voća, začinskog i ljekovitog bilja, te cvijeća.

Više detalja o pozivu i samu aplikaciju zainteresirani mogu pronaći na linku.

''FB grupa Ja sadim, a ti? je u zadnjih godinu okupila preko 6000 sudionika, koji svakodnevnim aktivnostima jedni drugima pomažu u vrtlarenju, te osim iskustava i savjeta razmjenjuju viškove sjemena i sadnica, a u planu su i susreti u Eko HUB-u Mostar. Kampanja Ja sadim a ti? je dio sveobuhvatnog projekta Misli o prirodi! Kojeg predvodi Centar za razvoj civilnog društva, a financira Švedska'', navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close