Čekajte vi nekoga drugog ...

Malobrojni stanari čistili lišće ispred zgrade; ostali smatraju da to nije njihov posao

Kišno vrijeme nije spriječilo stanare da u subotu u jutarnjim satima izađu ispred svojih zgrada i pokupe lišće.
Gospodarstvo / Ekologija | 10. 12. 2022. u 14:04

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Akciju čišćenja lišća ispred zgrada organizirali su samoinicijativno stanari zgrade u samom centru Mostara (Ulica Sv. Leopolda Mandića).

''Svjesni smo koliko nam zelenilo krasi dvorišta u proljeće, ali na probleme koje stvori lišće u jesen svi ''zatvaraju oči“'', navode stanari

Kišno vrijeme nije spriječilo stanare da u subotu u jutarnjim satima izađu ispred svojih zgrada i uklone lišće. Iako je obavijest stavljena na sve zgrade, odaziv susjeda (osim zgrade koja je organizirala akciju) nije bio velik.

''Prilikom postavljanja obavijesti vezano za akciju čišćenja lišća naišli smo na mnogo komentara nezadovoljnih stanara koji smatraju da čišćenje lišća nije njihov posao i da taj problem treba riješiti grad Mostar'', rekli su sudionici akcije čišćenja.

Stanari su također ogorčeni jer se u naselju koje se danas čistilo odnedavno naplaćuje parking, a nažalost od strane MO-Parkinga se ne održava, ''pa se time pitamo koji je cilj naplate parkinga u naseljima.“, rekla je organizatorica akcije.

Na kraju su se zahvalili svima koji su se odazvali akciji te očistili površinu ispred zgrada. Nadaju sekako će i drugima biti primjer za slične akcije.

Foto: Snimila čitateljica / Akcija čišćenja lišća
Kopirati
Drag cursor here to close