Stav Grada

Kordić: Nitko preko noći neće napraviti ništa na Bunskim kanalima

"Naš stav se zna što se tiče toga. Nije vrijeme za to, neće se ništa raditi na Bunskim kanalima" kazao je Marić.
Gospodarstvo / Ekologija | 02. 06. 2021. u 16:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Neće preko noći nitko naparaviti Bunske kanale ili što već će se napraviti dolje, a da to neće znati, i za što mi ne trebamo izdati ili ne izdati nekakvu dozvolu", kazao je gradonačelnik Grada Mostara Mario Kordić.

Naime, Kordić je istaknuo kako ne postoji pozadina u tome što još uvijek nije održao sastanak s predstavnicima Ekološke udruge Majski cvijet te kako će razgovarati prvom prilikom.

"Nemojte se ničega bojati, ono sve što se radi je transparentno i otvoreno. Trudimo se sve teme iskomunicirati, a to što nažalost ne mogu primiti svaku udrugu ne znači da ne marim. Dnevno imam desetke sastanaka i pokušavam stići, isprika ljudima", naglasio je Kordić.

Predsjedatelj Gradskog vijeća Salem Marić istaknuo je kako je prostorni plan još u izradi te kako će građani o svemu biti obaviješteni.

"Naš stav se zna što se tiče toga. Nije vrijeme za to, neće se ništa raditi na Bunskim kanalima" kazao je Marić.

Podsjetimo, Ekološka udruga Majski cvijet dobila je početkom ožujka presudu Kantonalnog suda Mostara kojom su poništene odluke o vodnoj suglasnosti za izgradnju mHE na Bunskim kanalima zbog procesnih pogrešaka.

Tada je Ekološka udruga Majski cvijet poslala otvoreno pismo na adrese 370 kandidata za vijećnike Gradskog vijeća Mostara na predstojećim lokalnim izborima.

''Grad Mostar 12 godina nije imao lokalnu vlast koja bi odlučivala o pitanju zaštite životne sredine što je i dovelo do brojnih propusta i neregularnosti. Smatramo da Gradsko vijeće u budućem sazivu ima ogromnu odgovornost I obavještavamo Vas da ćemo, ako za to bude potrebe, svoju borbu nastaviti i na međunarodnim sudovima kada iscrpimo sve pravne mogućnosti u Bosni i Hercegovini.

Također, svjesni smo da svaki vijećnik u skladu sa svojim dužnostima i obvezama može/mora odgovorno obnašati ovo časno zvanje i djelovati u skladu sa interesima građana koje predstavlja i zato očekujemo da će podići glas protiv načinjenih neregularnosti i zauzeti se za zaštitu Bunskih kanala, spomenika prirode'', naveli su ranije članovi ekološke udruge ''Majski cvijet''.

Bitno je naglasiti kako tada lokalni HDZ ni SDA nisu odgovorili ovoj udruzi.

Kopirati
Drag cursor here to close