Krupni otpad

Izdaje se namješten stan u centru grada

''Obavještavaju se građani da će gradska komunalna poduzeća organizirati odvoz krupnog otpada (stari namještaj, kućanski aparati, vrtni, biljni otpad i sl.) svake zadnje subote u mjesecu''.
Gospodarstvo / Ekologija | 02. 11. 2021. u 18:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Još jedan u nizu svakodnevnih primjera, kada je u pitanju zbrinjavanje krupnog otpada u gradu Mostaru, vidljiv je u samom središtu grada, točnije u ulici kralja Zvonimira gdje već mjesecima stoji razni namještaj koji čeka svoje odlaganje na mjesto koje je predviđeno za to.

Na istoimene probleme građani upućuju svakodnevno, no kome se zapravo treba žaliti kada je u pitanju odlaganje krupnog otpada ostaje nepoznanica.

S jedne strane, iz Službe za komunalne poslove i okoliš Grada Mostara priopćeno je kako će ''gradska komunalna poduzeća organizirati odvoz krupnog otpada (stari namještaj, kućanski aparati, vrtni, biljni otpad i sl.) svake zadnje subote u mjesecu, kada građani mogu odložiti krupni otpad pored kontejnera za komunalni otpad''.

Također, građani i poduzeća mogu osobno odvesti i besplatno odložiti isključivo krupni ili građevinski otpad na gradsku deponiju građevinskog i krupnog otpada u Vrapčićima bb – preko puta stare deponije Uborak , svakim radnim danom od 07 do 14 sati'',zaključili su iz Službe, te su također obavijestili građane o kaznama koje ih slijede za nepoštivanje zakonskih odredbi.

S druge strane, iz JP Parkovi Mostar su kazali kako je odvoženje krutog otpada svake zadnje subote ‘’glupost’’, te da je odluka ''nekoga iz Grada'' nepromišljena i ''graniči s pameću'', jer ''ti ljudi nisu na terenu i ne znaju što se događa''.

Bilo kako bilo, građani nastavljaju odlagati krupni otpad pored najbližeg odlagališta (kontejnera), misleći kako će se odgovorne osobe pobrinuti za to. No pravo pitanje je, ‘tko je zapravo odgovoran?’

Kopirati
Drag cursor here to close