Ništa bez kartice

Imate nekretninu u Makarskoj? Od Nove godine kreće novi sustav odlaganja otpada

od 1. siječnja "Makarski komunalac" počinje primjenjivati novi cjenik javne usluge prikupljanja komunalnog otpada po pravilu: manji broj otvaranja kontejnera-manji računi.
Gospodarstvo / Ekologija | 08. 01. 2024. u 11:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nešto više od mjesec je prošlo od kada se u Makarskoj uveo novi probni sustav prikupljanja komunalnog otpada pa sugrađani koji za odlaganje otpada koriste polupodzemne ili metalne spremnike nadograđene otpadomjerima, njih mogu otvoriti isključivo uz pomoć korisničkih kartica, s time da se u jednom otvaranju može odložiti vreća od najviše 30 litara.

Foto: GRAD MAKARSKA / Kartice za otpad

Manji broj otvaranja kontejnera- manji računi

od 1. siječnja "Makarski komunalac" počinje primjenjivati novi cjenik javne usluge prikupljanja komunalnog otpada po pravilu: manji broj otvaranja kontejnera-manji računi.

Za korisnike iz kategorije kućanstva (obiteljske kuće i male stambene zgrade) razvrstani otpada se prikuplja na kućnom pragu i to kroz:

Zelenu čipirani spremnik – miješani komunalni otpad

Plavi spremnik – ambalaža od karton i papira

Žute vreće – plastična, metalna i tetrapak ambalaža

Bez kartice spremnici se ne mogu otvoriti

Uz pomoć kartica otvaraju se nadogradnje zapremnine 30 litara unutar koji se odlaže otpad u vreći može biti bilo kakva vreća samo da je do 30 litara zapremnine i dobro zatvorena da se spriječi rasipanje otpada. Bez kartice se spremnici ne mogu otvoriti, objavio je Makarski komunalac na svojoj stranici.

Primjenom novog cjenika računi za odvoz otpada više neće biti fiksni, već će ovisiti o količini otpada koja se od korisnika prikupi tijekom obračunskog razdoblja (mjesec), odnosno koliko puta se isprazni spremnik za miješani komunalni otpad ili koliko puta se očita korisnička kartica.

Kopirati
Drag cursor here to close