Dun & Bradstreet

I mali koraci mogu napraviti značajan pomak za našu zajednicu

Prihod od prikupljenih flaša ubačenih u reciklomat ispred SCC-a usmjerit će se na račun udruženja Pomozi.ba.
Gospodarstvo / Ekologija | 27. 09. 2022. u 17:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U ponedjeljak (26. rujna) kompanija Dun & Bradstreet je organizirala aktivnost u sklopu mjeseca u kojem se obilježava World Clean Up Day, svjetski pokret usmjeren na borbu protiv globalnog problema otpada. U SCC-u Sarajevo zaposlenici kompanije dijelili su letke na temu reciklaže i animirali sugrađane da sudjeluju u akciji. Prihod od prikupljenih flaša ubačenih u reciklomat ispred SCC-a usmjerit će se na račun udruženja Pomozi.ba.

Foto: PR / Kompanija Dun & Bradstreet je organizirala aktivnost u sklopu mjeseca u kojem se obilježava World Clean Up Day

Jučerašnja akcija kreirana je iz želje da utičemo na svijest građana o značaju adekvatnog skupljanja i recikliranja ambalažnog otpada koji uništava eko sistem planete Zemlje. Cilj je bio motiviranje građane Sarajeva na ekološke aktivnosti kakva je reciklaža otpada zahvaljujući korištenju reciklomata, koji predstavljaju odličan način sakupljanja ambalažnog otpada zahvaljujući pametnom softveru koji vrše njihovo sortiranje.

''Našu akciju podržali su Sarajevo City Centar, Visit Sarajevo i Eko grad iz Sarajeva te brojne medijske kuće, zbog čega smo vrlo zahvalni i puni optimizma da ovo nije samo jednodnevna akcija već dugoročni projekt. S obzirom na broj prikupljenih flaša i reakcije sugrađana koji su iskoristili ovu priliku za dobro djelo u više nivoa, vjerujemo da smo uspjeli. Zato se zahvaljujemo svima koji su podržali našu akciju i pokazali kako mali koraci mogu napraviti značajan pomak za našu zajednicu'', izjavila je Nejra Hadžiefendić, direktorica prodaje za BiH, koja je vodila tim Dun & Bradstreeet volontera i dodala: ''Želimo podržati inicijativu da u budućnosti bude više reciklomata u Sarajevu i time doprinesemo da Sarajevo bude zeleni grad. Svako može i treba dati svoj doprinos. Prema Dun & Bradstreet poslovnim rješenjima, u Kantonu Sarajevo ima 20.767 kompanija sa 143.172 zaposlenih - ako bi svaki vlasnik ili direktor kompanije odlučio da bude primjer svojim zaposlenicima i lider i u organizaciji volontiranja samo jedan dan, mogu doprinijeti kvalitetu naše zajednice i za buduće naraštaje, kojima treba uzor''.

Foto: PR / Kompanija Dun & Bradstreet je organizirala aktivnost u sklopu mjeseca u kojem se obilježava World Clean Up Day

Industrijski i kućni otpad je globalni ekološki problem našeg vremena, koji zagađuje okolinu i predstavlja prijetnju ljudskom zdravlju. Poseban su problem otpadni materijali koji imaju dug period raspadanja i ne mogu se razgraditi prirodnim putem. Kao društveno odgovorna i ekološki orijentirana kompanija, Dun & Bradstreet u BiH želi doprinijeti razvoja svijesti javnosti o ovom problem.

Kopirati
Drag cursor here to close