Plazenica i Stožer

HPD Prenj organizira izlet na Kuprešku visoravan

Planinarska tura traje cca. 5h i nije zahtjevna tehnički niti kondicijski, ali se ne preporučuje početnicima koji prvi put planinare.
Gospodarstvo / Ekologija | 28. 11. 2022. u 08:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U nedjelju 4. prosinca 2022. godine, HPD Prenj 1933. Mostar u suradnji sa Stanicom planinarskih vodiča Mostar organizira izlet na Kuprešku visoravan, točnije na planinu Plazenicu (1765 mnv) i planinu Stožer (1758mnv).

Polazak je 4. prosinca 2022. godine u 06:00 sati ispred sjevernog ulaza na stadion HŠK Zrinjski. Do polazne točke (tunel Kupreška vrata) se vozi otprilike 2h iz Mostara. Sa parkinga uspon kreće prvo na planinu Plazenicu, a zatim polukružno do vrha Stožera te se na kraju spuštamo na skijalište do motela Kupreška kuća.

Planinarska tura traje cca. 5h i nije zahtjevna tehnički niti kondicijski, ali se ne preporučuje početnicima koji prvi put planinare. Sa sobom je dovoljno ponijeti 2 l vode, topliju odjeću i vjetrovku (preporuka je slojevito se obući) te prikladnu planinarsku obuću. Što se tiče hrane dovoljno je ponijeti manji obrok ili sendvič budući da nas na povratku u motelu Kupreška kuća očekuje obrok (gulaš + piće)

Cijena izleta iznosi 45 KM za članove društva te 55 KM za ostale i ona uključuje organizaciju i vođenje izleta, prijevoz te jelo i piće u Kupreškoj kući.

Nakon ručka ukoliko nam vremenski limiti dozvole planiran je i obilazak Kukavičkog jezera.

Prijaviti se možete OVDJE.

Za više informacija o izletu možete kontaktirati vodiča izleta Slavka Šumanovića (063 343 722).

Uplate možete izvršiti na sastancima društva zaključno sa srijedom 30. studenog 2022.

Kopirati
Drag cursor here to close