Švedska aktivistica

Greta Thunberg traži od Merkel da izađe iz klimatske "zone komfora"

''Ono što svi trebamo učiniti je da počnemo tretirati klimatske promjene kao što tretiramo bilo koju krizu'', kazala je Thunberg.
Gospodarstvo / Ekologija | 20. 08. 2020. u 17:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Švedska aktivistica Greta Thunberg u četvrtak je zatražila od njemačke kancelarke Angele Merkel "da bude dovoljno hrabra da razmišlja dugoročno", na sastanku na kome su raspravljali o klimatskoj krizi i mjerama u borbi protiv globalnog zagrijavanja.

Tijekom 90-minutne rasprave, Merkel je objasnila prioroitrete na polju klimatske politike tijekom njemačkog predsjedanja EU, cilj postizanja klimatske neutralnosti do 2050. i prelazne ciljeve na smanjenju emisije stakleničkih plinova do 2030., priopćio je portparol njemačke vlade.

Obraćajući se novinarima nakon sastanka, Thunberg je izjavila da je Merkel bila veoma susretljiva i prijateljski nastrojena, ali da kancelarka ima veliku odgovornost i ogromnnu priliku da postane svjetski čelnik u borbi protiv klimatskih promjena.

''Ono što svi trebamo učiniti je da počnemo tretirati klimatske promjene kao što tretiramo bilo koju krizu'', kazala je Thunberg, dok su ona i njene aktivističke kolegice zatražile od Merkel da se suočava s klimatskim promjenama s većom urgentnošću.

''Ono što želimo su lideri. Želimo da ljudi ustanu, usude se da izađu iz svojih zona komfora, da prioritiziraju budućnost koja je pred nama upravo sada i da budu dovoljno hrabri da razmišljaju dugoročno'', kazala je ona, prenosi Reuters.

Kopirati
Drag cursor here to close