Mostarci u akciji

Građani rade posao nadležnih: Čistili prostor oko nacionalnog spomenika

"Stara biskupija koja se nalazi na samom ulazu u Grad je nacionalni spomenik BiH kojeg se svi trebamo ponositi, a imamo situaciju da taj spomenik kulture, propada ispred očiju svih nadležnih za njegovo očuvanje", kazao je Karačić.
Gospodarstvo / Ekologija | 22. 12. 2021. u 16:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruga građana "Snaga Prijateljstva" Mostar u proteklih nekoliko dana čistila je dvorište stare Biskupske rezidencije u Vukodolu.

Stanovnici ovog dijela Grada uradili su ono što mnoge kako gradske, tako i federalne institucije nisu našli shodnim i potrebnim.

Foto: PR / Građani rade posao nadležnih: Čistili prostor oko Stare biskupije 

"Željeli smo u ove blagdanske dane, učiniti nešto korisno za naše naselje i naš Grad. Stara biskupija koja se nalazi na samom ulazu u Grad je nacionalni spomenik BiH kojeg se svi trebamo ponositi,a imamo situaciju da taj spomenik kulture, propada ispred očiju svih nadležnih za njegovo očuvanje. Sama zgrada stare Biskupove rezidencije je obnovljena, ali prostor oko same biskupije je zapušten i do danas bio u takvom stanju da se nije moglo prići ulaznim vratima rezidencije", kazao je inicijator akcije i tajnik Udruge Darko Karačić.

Kako navodi, raslinje je uništavalo spomenik, a vrijedne ruke građana su uspjele djelomično očistiti najproblematičnije područje.

"Želimo da se Grad Mostar i njegove službe uz institucije s Federalne razine, kao i Agencije koje djeluju u našem Gradu za očuvanja nacionalne baštine dogovore i preuzmu incijativu da se očisti u potpunosti ovaj prostor i uđe u redovno održavanje,kao i postavi tabla koja će ukazivati na ovaj vrijedan spomenik u našem Gradu", naglasio je Karačić.

Foto: PR / Građani rade posao nadležnih: Čistili prostor oko Stare biskupije 
Kopirati
Drag cursor here to close