Bira se 20 fotografija

Fotografsko natjecanje - Kraška polja Bosne i Hercegovine 2021

Trenutan broj kategoriziranih kraških polja u Bosni i Hercegovini iznosi 53, a među njima je i najveće plavno kraško polje u svijetu – Livanjsko polje
Gospodarstvo / Ekologija | 12. 07. 2021. u 12:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Počelo je međunarodno fotografsko natjecanje “Kraška polja Bosne i Hercegovine 2021” koje će trajati do 31. srpnja a u okviru kojeg će stručni žiri izabrati 20 pobjedničkih fotografija na teme: kraška polja i voda, kraška polja i ljudi, samonikle biljke kraških polja i divlje životinje kraških polja.

Za svaku temu bit će odabrano po pet najboljih fotografija čiji će autori biti nagrađeni poklon paketima, dok će autori najuspješnije fotografije iz svake kategorije biti nagrađeni i novčanom nagradom u iznosu od 400 KM. Pored toga, sve pobjedničke fotografije će biti predstavljene na izložbama u Bosni i Hercegovini.

U ovom natjecanju mogu sudjelovati fotografi iz Bosne i Hercegovine, ali i cijelog svijeta, a organizira se u okviru projekta "Karst Poljes 3+" koji implementiraju Ornitološko društvo Naše ptice i EuroNatur uz podršku partnerskih organizacija Centar za životnu sredinu i Naša baština, a financira fondacija MAVA.

Trenutan broj kategoriziranih kraških polja u Bosni i Hercegovini iznosi 53, a među njima je i najveće plavno kraško polje u svijetu – Livanjsko polje, koje je svojevrstan fenomen sa izuzetno bogatom mrežom podzemnih i površinskih voda u povremenim i stalnim tokovima, bogatom florom (preko 800 vaskularnih biljaka) i faunom (impresivnih 265 vrsta ptica). Međutim, usprkos značajnim prirodnim i geografskim vrijednostima, Livanjsko polje još nije zakonski zaštićeno na nivou BiH, što je neophodno kako bi se ovo polje sačuvalo i kako bi se održao kvalitetu života njegovih stanovnika.

Sve detalje o sudjelovanju na ovom natjecanju možete pronaći na ovom LINKU.

Kopirati
Drag cursor here to close