Dojava aktivista

''Krvava'' Bosna: Federalna vodna inspekcija primila prijavu o zagađenju

Sportsko ribolovno društvo objavilo je na svom profilu informacije i fotografije članova i ribolovaca da rijeka Bosna u svom gornjem toku, nizvodno od Zenice, ima jako čudnu boju.
Gospodarstvo / Ekologija | 31. 01. 2023. u 13:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rijeka Bosna

Po dojavi aktivista za zaštitu rijeke Bosne o incidentnom zagađenju te rijeke, koje je primijećeno jutros u 7.15 sati u blizini gospodarskog subjekta ArcelorMittal u Zenici, glavni federalni vodni inspektor je hitno upućen na mjesto događaja, priopćila je Federalna uprava za inspekcijske poslove.

U rijeci nije primijećen pomor ribe, a o incidentnom zagađenju su obaviješteni svi nadležni organi - policija, županijski vodni inspektor, te nadležna Agencija za vodno područje rijeke Save, radi poduzimanja daljnjih mjera iz djelokruga njihovih nadležnosti.

Federalna uprava za inspekcijske poslove poduzima sve zakonom propisane mjere iz svoje nadležnosti kako bi utvrdila uzrok i sankcionirala počinioca zagađenja, te će, po okončanju inspekcijskog nadzora, o nalazima i poduzetim mjerama javnost biti blagovremeno informirana, priopćeno je iz te inspekcije.

Sportsko ribolovno društvo objavilo je na svom profilu informacije i fotografije članova i ribolovaca da rijeka Bosna u svom gornjem toku, nizvodno od Zenice, ima jako čudnu boju.

''Još uvijek ne možemo dati informacije je li došlo do zagađenja ili ne, ali apeliramo na ribolovce da budu pažljivi i da se suzdrže od ribolova dok se službeno ne oglase nadležne institucije. Više informacija uskoro!'', napisali su.

Kopirati
Drag cursor here to close