Posvetiti pozornost šumama

Eko Kop - 'I 100 je dovoljno!'

Prva ekološka akcija naše Udruge naziva se 'I 100 je dovoljno!' te vezana je uz svjetski dan šuma koji se svake godine obilježava u ožujku.
Gospodarstvo / Ekologija | 01. 02. 2021. u 09:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kako smo svi zajedno upoznati sa nebrigom i nastavkom devastiranja prostora rudarskog kopa Vihovići, ekološka udruga 'Eko Kop' svojima aktivnostima želi spriječiti daljnje devastiranje spomenutog lokaliteta, ali i učiniti ga boljim mjestom za sve građane Mostara, rekli su iz Ekološke Udruge Eko Kop.

Prva ekološka akcija naše Udruge naziva se 'I 100 je dovoljno!' te vezana je uz svjetski dan šuma koji se svake godine obilježava u ožujku.

''Činjenica je kako šumama treba posvetiti veliku pozornost jer su danas globalno ugrožene uslijed lošeg gospodarenja, požara, poremećenog režima voda, onečišćenja zraka, tla i voda zbog odlaganja otpada i sl. Također, usprkos svim neprocjenjivim ekološkim, privrednim, društvenim i zdravstvenim dobrobitima šume, čovjek uništava iste te šume bez kojih ne može živjeti. Krčenje i odlaganje otpada je ozbiljan problem u cijelom svijetu, ali i na našem rudarskom kopu u Vihovićima'', priopćeno je iz Udruge Eko Kop.



Cilj, kako kažu, njihove nove ekološke akcije jeste krenuti u plansku sadnju širokolisne lipe na našem kopu kako bi uskoro drvored tih sadnica postao šetnica kroz koju ćemo se svi moći odmarati.
''Uz pomoć naših eko partnera Najvest d.o.o., Civilne zaštite HNŽ-a, Vatrogasne postaje Mostar, ali i našeg suorganizatora Fonda za zaštitu okoliša HNŽ-a organizirat ćemo sadnju lipe uz već postojeću, ali zapuštenu šetnicu na kopu, u subotu, 20. ožujka 2021. godine'', naveli su.

Kako možete pomoći?

''Od danas, pa sve do 20. ožujka moći ćete kupiti sadnicu lipe kod našeg eko partnera Najvest d.o.o. u Dubrovačkoj ulici u Mostaru i time podržati našu akciju. Uz kupovinu sadnice, dobit će te priznanicu o kupovini gdje možete ostaviti svoje podatke i adresu kako bi vam poslali zahvalnicu o sudjelovanju, ali  posebnost naše akcije je ta što će te uz kupovinu sadnice moći imenovati vaše stablo. Cijena jedne sadnice je 25 KM'', naveli su iz Eko Akcije.

Uključimo se svi zajedno i uredimo okoliš oko sebe, poručili su.

''Sve ovo radimo u nadi da će ovo područje u skoroj budućnosti biti mjesto sportsko-rekreacijskih aktivnosti svih građana našeg grada'', naveli su.

Kopirati
Drag cursor here to close