Nije lijepo

Dojam prljavog Starog grada - Je li do stranaca ili lokalaca?

Bilo da je do stranaca koji prolaze ili lokalaca koji ostaju, dojam u ovom slučaju zaista ne vara.
Gospodarstvo / Ekologija | 05. 07. 2023. u 10:45 K.M. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Bljesak.info / Smrdljivi grad je zadovoljan sobom, strukture ga dobro furaju ...

Ne tako lijepe fotografije zabilježio je naš reporter protekli vikend na području Starog grada. Iako ovo nije prvi puta da pišemo i lovimo našu gradsku neurednost, blago rečeno, naročito u onom dijelu grada kojim se kao pred strancima najviše i ponosimo, ali nas iznova čudi da nikako ne naučimo na vlastitim greškama.

Krov terase restorana s pogledom na Stari most prekrivena ostacima svega onog sto su prolaznici konzumirali proteklu noć i dan. I zaista, mi smo još u tom stoljeću i u tom okruženju u kojem je u našem gradu teško postaviti kantu za otpatke i očekivati da se ona ne devastira i koristi onako kako spada.

Kontaktirali smo Grad, obratili im se za pomoć i dali im mig da, ako već nisu, malo pročešljaju stanje kanti za otpatke u ovoj gradskoj jezgri.

''Na cijelokupnom području oko Starog mosta i Starog grada raspoređeno je 29 kanti za otpatke, što nije mali broj i kante su u upotrebljivom stanju. Radnici komunalnog preduzeća u dvije smjene rade održavanje i pometanje ulica u Starom gradu i oko Starog mosta, tako da nam i oni ukazuju na ove, stvarne probleme iz njihove prakse'', stoji u odgovoru Odjela za gospodarstvo, komunalne i inspekcijske poslove Grada Mostara.

Dalje se slažu kako je moguće izvršiti i manje korekcije u rasporedu, jer ''ljudi iz dućana i radnji dislociraju-uklanjaju kante od svojih radnji jer im smetaju, kad su blizu radnje''.

''Korisnici prostora bacaju otpad: kese smeća, kartonsku ambalažu u kante za otpatke, kao da je kontejner, i tako prave veliki nered i dojam da je grad prljav'', dodaju iz ovog Odjela za Bljesak.info.

Bilo da je do stranaca koji prolaze ili lokalaca koji ostaju, dojam u ovom slučaju, reklo bi se ne vara. 

Kopirati
Drag cursor here to close