Dan šuma

Darujmo Trimušu

Iz inicijative Zajedno za Trimušu zahvalili su osoblju Ureda za komunalne poslove Grada Mostara, koji su se ponudili da im daruju sadnice za akciju.
Gospodarstvo / Ekologija | 20. 03. 2021. u 07:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedina mostarska urbana šuma Trimuša desetljećima je bila prepuštena sama sebi i izložena ljudskom nemaru, zagađivanju, pa čak i nelegalnoj gradnji. Uz nju je patila, i još uvijek pati, rijeka Radobolja - ona iz koje pijemo vodu.

Jedna vrlo posebna grupa ljudi odlučna je promijeniti to. Kad je bilo najteže i kad nitko nije vjerovao da je promjena moguća, napravili su prvi mali korak, a zatim su se vraćali svaki dan i nastavljali. I tako već deset godina.

  / 

Eko HUB Mostar prepoznao je vrijednost i hrabrost koju građanska inicijativa "Zajedno za Trimušu" svakodnevno upražnjava. Ima li veće časti pridružiti im se, zajedno sa njima posaditi nove sadnice i očistiti još jedan komad Trimuše i Radobolje upravo na svjetski Dan šuma?

Iz inicijative Zajedno za Trimušu zahvalili su osoblju Ureda za komunalne poslove Grada Mostara, koji su se ponudili da im daruju sadnice za akciju.

  / Sadice za Trimušu

Odabrano je njih 25 koje će u nedjelju 21.3 biti posađene.

''Nedjelja, 21.03.2021. - uz poštovanje distance i pametno djelovanje, radit ćemo od 11:00 do 16:00. Pridružite nam se - na 15 minuta, na pola sata ili na cijeli dan - da učinite nešto korisno za našu zajednicu i da nas podržite'', priopćeno je iz inicijativa Zajedno za Trimušu i EkoHuba Mostar.
Kopirati
Drag cursor here to close