Neodgovorno ponašanje

Čitluk - vreće smeća istresli na put

Na Facebook profilu Mjesne zajednice Vionica ako vide nešto slično da jave predsojniku zajednice kako bi mogli alarmirati nadležne
Gospodarstvo / Ekologija | 11. 03. 2024. u 12:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mještane Vionice kod Čitluka proteklih dana na putu koji se nalazi nedaleko od prometnice, je dočekalo smeće kojim je blokiran put prema lovačkoj kući u tom mjestu.

Na Facebook profilu Mjesne zajednice Vionica objavljeno je kako su se za smeće pobrinuli, no upitali su je li ovo način na koji se ''svoje voli i poštuje''.

''Nije bitno tko je donio i odakle je god nije daleko sigurno. Vijeće MZ Vionica osuđuje ovakve postupke. Toliko radimo na tome da mjesto učinimo sa boljom infrastrukturom od puteva, rasvjete, proširenja groblja, čistoće... Kada ovo doživite jednostavno doživite poraz da svoje mjesto učinite boljim mjestom za život svojih mještana'', naveli su na profilu, prilažući fotografiju vreća smeća na putu.

Dodali su kako ne odustaju od svojih napora i pitaju se kakvi su pojedinci koji ovo rade.

''Svatko od nas može učiniti nešto za sredinu u kojoj živi, a svi možemo učiniti mnogo. Ne želimo upirati prst ni u koga, jer ne znamo odakle je došlo smeće, ali znamo da to nije došlo iz prevelike udaljenosti. Molimo mještane ako išta slično vide ili onoga tko je to uradio, da jave bilo kojem od predstavnika vijeća MZ Vionica kako bi mogli reagirati i alarmirati nadležne'', naveli su.

Nemaju kažu namjeru biti promatrači da se uništava okoliš. 

Kopirati
Drag cursor here to close