Štrbački buk

BiH ima jedan od najljepših slapova

Rijeka Una se spušta niz predivni Štrbački buk visok 24 metra, koji uz martinbrodske slapove predstavlja najljepši vodopad na ovoj rijeci koja protiče kroz BiH i Hrvatsku.
Gospodarstvo / Ekologija | 20. 06. 2023. u 09:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bihać, grad smješten nedaleko od granice s Hrvatskom, na zapadu Bosne i Hercegovine, kao i rijeka Una koja protiče tim područjem, među najpoznatijim su turističkim destinacijama u zemlji, javlja Anadolija.

Foto:Anadolija / Rijeka Una se spušta niz predivni Štrbački buk

Pred ulaskom u prvi veći kanjon, rijeka Una se spušta niz predivni Štrbački buk visok 24 metra, koji uz martinbrodske slapove predstavlja najljepši vodopad na ovoj rijeci koja protiče kroz BiH i Hrvatsku.

Prvi veliki vodopad riječnog toka Une nalazi se kod Martin Broda, naselja udaljenog 50-tak kilometara od Bihaća. Drugi veliki vodopad je Štrbački buk koji se nalazi u neposrednoj blizini državne granice BiH sa Hrvatskom. Štrbački buk, ustvari, čini nekoliko vodopada, koji su u neposrednoj blizini jedan drugog.

Foto:Anadolija / Rijeka Una se spušta niz predivni Štrbački buk

Ti prirodni vodopadi desetlječima privlače pažnju zaljubljenika u prirodu, kao i umjetnika koji u ljepotama Une traže inspiraciju za svoja djela.

Kopirati
Drag cursor here to close