Ublažavanje klimatskih promjena

UNIQA Osiguranje sadnjom 500 stabala podržalo projekt ''Tvoj CO2''

Pošumljavanjem umanjen karbonski otisak za 712,5 metričkih tona CO2
Gospodarstvo / Ekologija | 24. 11. 2021. u 13:25 Promotivni tekst

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Osiguravajuće društvo UNIQA Osiguranje d.d. Sarajevo ove godine sudjelovalo je u projektu "Tvoj CO2" koji se odvija u organizaciji UNDP-a, a koje podrazumijeva masovno pošumljavanje na različitim teritorijama u Bosni i Hercegovini.

Cilj ovog projekta jeste očuvanje životne sredine i ublažavanje klimatskih promjena, koje su već vidno prisutne u Bosni i Hercegovini, te ostavljaju značajan trag na kvalitetu života stanovništva.

Pored motiva za smanjenje globalnog zagrijavanja, UNIQA Osiguranje je sudjelovanjem u ovom projektu željelo skrenuti pažnju i na benefite prirode na zdravstveno blagostanje ljudi.

Povećan trend sječe šuma donijelo je sa sobom mnoge negativne efekte, kao što je nekvalitetan i zagađen zrak koji je uzrok mnogih respiratornih oboljenja, a smanjenje zelenih površina utječe i na povećanje stresa i psihičko blagostanje stanovništva.

Kao Društvo čija se misija ogleda u poboljšanju kvalitete života pojedinaca ali i zajednice, UNIQA će se i u budućnosti sličnim ekološkim akcijama zalagati za jačanje ekološke kulture i svijesti u Bosni i Hercegovini.

Tijekom projekta, od strane UNIQA Osiguranja posađeno je 500 sadnica bijelog i crnog bora kao i hrasta kitnjaka na lokacijama Sarajeva, Mostara i Doboja, te je umanjen karbonski otisak za čak 712,5 metričkih tona CO2.

Kopirati
Drag cursor here to close