Recikliranja otpada

Coca-Cola i Sarajevo Film Festival i ove godine realizuju incijativu  Recikliraj me. Pokloni mi novi život.

Gospodarstvo / Ekologija | 17. 08. 2022. u 17:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Recikliraj me. Pokloni mi novi život. naziv je inicijative koju Coca-Cola realizuje u okviru svog globalnog programa Svijet bez otpada, usmjerenog na održive ekološke prakse i smanjenje ekološkog otiska.

Ove godine se, po drugi put, inicijativa realizuje uz partnerstvo Sarajevo Film Festivala, tokom trajanja Festivala. Aktivnosti u okviru inicijative imaju za cilj stvaranje novih navika, te edukaciju i podizanja svijesti građana o važnosti pravilnog odlaganja, razvrstavanja i recikliranja otpada.

Foto: PR / Coca-Cola i Sarajevo Film Festival i ove godine realizuju incijativu  Recikliraj me. Pokloni mi novi život.

Glavne festivalske lokacije opremljene sa 25 kontejnera koji se sastoje od tri cjeline: za plastične boce, za limenke i za miješani otpad. Infrastrukturu za odvojeno prikupljenje otpada čine još 20 bačvi za ambalažni i za miješani otpad. Odvojeno prikupljeni otpad zbricocnjava se u saradnji sa JKP Rad i kompanijom Ekopak.

Sarajevo Film Festival je prošle godine bio prilika da se inicijativa Recikliraj me. Pokloni mi novi život. pokrene i u Bosni i Hercegovini. Rezultati prošologodišnje aktivnosti - odvojeno prikupljenih 12 tona otpada, pokazatelj su da je to bio odlično odabran trenutak i da je inicijativa praksa koju treba implementirati ponovo, do konačnog uvođenja u svakodnevnicu u zemlji.

Foto: PR / Coca-Cola i Sarajevo Film Festival i ove godine realizuju incijativu  Recikliraj me. Pokloni mi novi život.

Ove je godine Sarajevo Film Festival, uz ostale održive prakse koje uključuju Coca-Colinu inicijativu Recikliraj me. Pokloni mi novi život., pokrenuo svoju ekološku inicijativu Greening Sarajevo Film Festival, kojom želi smanjiti karbonski otisak Festivala ali i promovisati dobre ekološke prakse i prakse održivosti.

Kopirati
Drag cursor here to close