Lopovi, lopovi!

Završena sjednica, borci nezadovoljni - Nije usuglašen tekst zakona

Demobilizirani borci nezadovoljni što ni danas nije usuglašen tekst Zakona su uzvikivali: Lopovi, lopovi!
Vijesti / Flash | 17. 08. 2018. u 17:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U zgradi Vlade FBiH u Mostaru je završena sjednica parlamentarne Komisije za usuglašavanje teksta Zakona o pravima demobiliziranih boraca i njihovih obitelji javila je Đenana Kaminić, reporterka N1. Demobilizirani borci nezadovoljni što ni danas nije usuglašen tekst Zakona su uzvikivali: Lopovi, lopovi!

Kako prenosi reporterka N1, tekst Zakona će se povući iz parlamentarne procedure odnosno ponovo će ga razmatrati Vlade FBiH. Vjerojatno je da će ponovo biti formirana nova Komisija o usuglašavanju teksta Zakona.

Davor Vuletić, zastupnik Demokratske fronte u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH i član Komisije, najavio je da će dati ostavku na funkciju člana Komisije jer, kako je kazao, ne želi biti dio prevare boraca.

Kako javlja reporter našeg portala s terena, Jasenka Tufekčića su nakon sjednice kroz podrumske  zgrade Vlade izveli pripadnici Jedinice operativne podrške (JOP) MUP-a HNŽ-a. Nakon završetka Tufekčić nije davao izjave.

Nešto ranije u tijeku dana, Mahir Mešalić, također zastupnik Demorkatske fronte u Zastupničkom domu Parlamentu FBiH i član Komisije, istaknuo je da je dostavio izvorne amadmane Komisiji usvojene u oba doma Parlamenta FBiH.

Današnjoj sjednici Komisije nisu nazočili premijer ili dopremijer Vlade FBiH, kao ni članovi rukovodstva oba doma Federalnog Parlamenta, osim Edina Mušića, predsjedavajućeg Zastupničkog doma.

Demobilizirani borci okupljeni ispred zgrade Vlade FBiH u Mostaru su uzvikivali: Lopovi, lopovi! U nekoliko navrata su se verbalno sukobili s Jasenkom Tufekčićem, dopredsjedavajućim Doma naroda Parlamenta FBiH i predsjednikom Komisije.

Podsjećamo, Tufekčić je danas u obraćanju medijima obećao demobiliziranim borcima da će Zakon biti usvojen u obliku u kojem oni zahtjevaju, te da će se to dogoditi najkasnije do 1. rujna

Prošli petak se, također, u zgradi Vlade FBiH u Mostaru održala sjednica parlamentarne Komisije za usaglašavanje teksta Zakona o pravima demobiliziranih boraca i njihovih obitelji. Ishod sjednice je bio dogovor da se nastavi usuglašavanje Zakona. Predstavnici demobiliziranih boraca su bili nezadovoljni tim činjenicom i najavljivali su nove blokade prometnica u FBiH. Međutim, osim kada je poslije sjednice na kratko bila blokirana prometnica prema graničnom prelazu Bijače prošli petak, nije bilo blokada prometnica u narednim danima.

Kopirati
Drag cursor here to close