Mostar

"Los Rosales" vas poziva na tri dana igara: Stiže preko 300 natjecatelja iz regije

"Moram napomenuti da svi gosti koji dođu, dolaze i borave tu bez ikakvih troškova. Smještaj, obroke i turističke rute kroz Mostar za njih su besplatne", naveo je Mehmedović.
Lifestyle / Flash | 24. 04. 2024. u 11:30 J. Pervan |Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Ove godine na natjecanju očekujemo 29 ekipa iz cijele regije; Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Slovenije i cijele Bosne i Hercegovine. Po prvi put s nama je ekipa iz naše bratske škole iz Turske", kazala je direktorica Centra "Los Rosales" Mirna Mezit.

Ona se medijima obratila povodom početka 4. međunarodnih igara za djecu i mlade s poteškoćama u razvoju naziva "Ko igra, pobjeđuje!" u organizaciji Centra "Los Rosales", a koje će se održati od 25. do 27. travnja u sportskoj dvorani "Midhat Hujdur - Hujka".

Foto: Denis Kapetanović/Bljesak.info / Nastavnik tjelesnog odgoja u Centru "Los Rosales" Saša Mehmedović i direktorica Centra "Los Rosales" Mirna Mezit

Četiri discipline 

Kako je istaknula Mezit, igre će početi u četvrtak svečanim defileom.

"Preko 300 natjecatelja natjecat će se kroz četiri discipline. Tradicija, nešto što mislimo da je jako dobro za prezentaciju Grada Mostara, HNŽ-a i BiH gdje ćemo pokazati da trebamo prihvaćati različitosti i da svi možemo sudjelovati, da kroz sport i društvo možemo uključiti sve osobe da budu jednakopravne u našem društvu", naglasila je Mezit.

Podsjetimo, cilj ovih igara je inkluzija djece i mladih s poteškoćama u razvoju u sve segmente društva.

Foto: Denis Kapetanović/Bljesak.info / Majice su spremne

Nastavnik tjelesnog odgoja u Centru "Los Rosales" Saša Mehmedović okupljenim medijima pojasnio je detalje natjecanja.

"Natjecatelji će se natjecati u četiri sporta. Pored atletike, tu su stolni tenis, plivanje te kao ekipni sport inkluzivna košarka. Imat ćemo četiri stanice gdje će se ekipe boriti, odnosno gdje će naša djeca i gosti pokazati svoje vještine", kazao je Mehmedović.

Foto: Denis Kapetanović/Bljesak.info / Nastavnik tjelesnog odgoja u Centru "Los Rosales" Saša Mehmedović 

Besplatno za sve natjecatelje 

Dodao je kako djeca imaju itekako što pokazati te pozvao medije i građane da se odazovu na manifestaciju koja će trajati tri dana.

Mehmedović je naglasio važnost sponzora u cijeloj organizaciji te istaknuo kako ovo ne bi bilo moguće da nema ljudi koji podržavaju njihov rad.

"Moram napomenuti da svi gosti koji dođu, dolaze i borave tu bez ikakvih troškova. Smještaj, obroke i turističke rute kroz Mostar za njih su besplatne. Zahvaljujući svim sponzorima koji su pokrili troškove", naveo je.

Foto: Denis Kapetanović/Bljesak.info / U četvrtak počinju 4. međunarodne igre za djecu i mlade s poteškoćama u razvoju naziva "Ko igra, pobjeđuje!"

Mehmedović je ukazao kako je organizacija ovakvog događaja veliki zalogaj, ali je njihov tim pokazao kako može iznijeti ovakve zadatke te svake godine iznova podižu ljestvicu.

"Siguran sam da ćemo uspjeti", optimistično je kazao te dodao kako u Centru "Los Rosales" računaju na podršku i dolazak građana. Nemojte ih razočarati!

Foto: Denis Kapetanović/Bljesak.info / Saša Mehmedović i Mirna Mezit
Kopirati
Drag cursor here to close