Palninarenje

HPD Prenj vas poziva: Preko Planinice na Gorance

Planinica kao kultna i omiljena staza za rekreaciju će malo namučiti ali i pružiti veliki užitak svakom posjetitelju.
Lifestyle / Flash | 06. 05. 2024. u 16:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

HPD Prenj 1933. Mostar i Stanica planinarskih vodiča Mostar vas pozivaju na planinarsku turu preko Planinice do Goranaca koja će se održati u subotu 11. svibnja .

Planinarenje kao jedan zdravi i pristupačni oblik rekreacije je dostupno svima, a u Mostaru se zaista imaju čime pohvaliti. Planinica kao kultna i omiljena staza za rekreaciju će malo namučiti ali i pružiti veliki užitak svakom posjetitelju.

U sklopu projekta 'Prostori koji pokreću'' financiranog od Vlade Ujedinjenog Kraljevstva koji implementira organizacija “People in Need“, organizirana je i ova aktivnost s ciljem približavanja planinarenja i planinarskih staza svim građanima Mostara.

Ono što je zanimljivo da se isti dan održava i utrka planinskog trčanja Mostar Challenge koja prolazi ovom stazom.

Polazak na ovu turu je u subotu u 07:30 kod KB centra, a preporučuje se dolazak na mjesto okupljanja min. 10 minuta prije.

Sama staza do Goranaca je duga 11.5 km, a planirano trajanje uspona je 3.5 sata. Za sve sudionike osiguran je ručak i okrijepa na Gorancima, u parku Goranci, te povratak autobusom u Mostar (oko 12:30h).

Uz standardnu planinarsku opremu (obuću i odjeću) sa sobom je potrebno imati i najmanje 2.5 l vode, budući da na stazi nema dostupne pitke vode. Staza nije tehnički zahtjevna, ali uspon na Planinicu iziskuje određenu spremnost stoga je ova tura namijenjena za rekreativce koji su aktivni i žele napraviti korak dalje u planinarenju.

Prijaviti se možete popunjavanjem PRIJAVE do četvrtka 09.05.2024.

Kopirati
Drag cursor here to close