Izvještaj

Djelatnici Grada Mostara svjedoče protiv Grada umjesto u korist

U izvješću o radu Javnog pravobraniteljstva Grada Mostara navodi se kako postoje tužbe uposlenika, pokrenutih zbog pogrešno utvrđenih dodataka na plaću
Vijesti / Flash | 29. 04. 2024. u 12:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Imamo česte situacije kad na sudskim ročištima radnici Grada Mostara svjedoče protiv Grada iako su pozvani da svjedoče u korist grada'', rekao je gradski pravobranitelj Almir Mujkanović dodavši kako je zbog toga osobno podnio krivične prijave zbog toga.

Između ostalog, u izvješću o radu Javnog pravobraniteljstva Grada Mostara navodi se kako postoje tužbe uposlenika, pokrenutih zbog pogrešno utvrđenih dodataka na plaću (isplata razlike naknade za posebne uvjete rada).

''Radi se o ukupno 28 predmeta u kojima je metodologija Grada Mostara testirana na prvostepenom i drugostepenom sudu, te Vrhovnom sudu FBIH, nakon čega smo pristupili pripremama za vansudsku nagodbu, a postupak zaključenja nagodbi je u tijeku. Zbirna vrijednost sporova je cca 200.000 KM'', navodi se u Izvješću i dodaje kako je u tijeku i nekoliko postupaka zbog poništenja javnih natječaja za prijem državnih službenika i namještenika.

 

Kopirati
Drag cursor here to close