Tu, pored nas

Još jedna tužna priča: Vozač Hitne spriječio samoubojstvo

Dežurni liječnik u Hitnoj pomoći Igor Kapetanov rekao je novinarima da je to veoma tužna i potresna životna priča
Vijesti / Crna Kronika | 21. 08. 2018. u 14:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vozač Hitne pomoći fočanskog Doma zdravlja Miljan Pavlović spriječio je šezdesetdevetogodišnjeg Sarajliju čiji su inicijali S.V. da se ubije skokom s mosta u rijeku Drinu, potvrđeno je Srni u Domu zdravlja.

Pavlović je primijetio muškarca koji je jednom nogom prekoračio ogradu namjeravajući da se baci u rijeku u ponedjeljak oko 23.30 sati kada je vozilom Hitne pomoći prelazio preko Južnog mosta slobode na ulazu u Foču.

''Zaustavio sam vozilo i viknuo: Sačekajte!. Dotrčao sam do njega, uhvatio ga za ruke. Tada je naišao momak s biciklom i pomogao mi da ga vratimo preko ograde na trotoar'', rekao je Pavlović novinarima.

Muškarac je odbijao da krene u Dom zdravlja, ali ga je Pavlović, s policajcima koji su u međuvremenu stigli, uvjerio da krene.

Dežurni liječnik u Hitnoj pomoći Igor Kapetanov rekao je novinarima da je veoma tužna i potresna životna priča Sarajlije porijeklom iz Foče.

''To je životna drama koja traje niz godina i koja je ovim činom dostigla vrhunac. Teško je bolestan, noga treba da mu se amputira, kaže da nema nikoga, da živi u Sarajevu, da nema ni zdravstveno osiguranje i da je došao u svoj grad, budući da je porijeklom Fočak, da se ubije gdje su mu i roditelji sahranjeni'', kaže Kapetanov.

Dodao je da je muškarac koji je pokušao samoubojstvo na mostu ostavio oproštajno pismo i još neke stvari kako bi se znalo o kome je riječ.

''Posebno me je dirnulo što je oko zdrave noge zamotao novac, da bi, kada ga nađu, mogli da ga sahrane'', kaže Kapetanov.

Nakon ukazane liječničke pomoći u Domu zdravlja, S.V. je prevezen u Univerzitetsku bolnicu Foča.

 

Kopirati
Drag cursor here to close