BIHAMK

Tarčin-Konjic: Od 22 do 04 sati prometuje se naizmjenično jednom trakom

Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prijelazima: Bosanska Gradiška, Izačić, Velika Kladuša, Hum, Deleuša i Zupci.
AutoMoto / Stanje na cestama | 06. 08. 2022. u 08:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog radova na izgradnji kružnog toka u blizini mjesta Bradina na magistralnom putu Tarčin-Konjic, u noćnim satima (od 22 do 04 sati), prometuje se naizmjenično jednom trakom, uz regulaciju semaforima. Tijekom dana na ovoj dionici prometuje se dvosmjerno bez zastoja.

U tijeku su radovi na vijaduktu Klopče na dionici autoceste A-1 Zenica sjever-Zenica jug, gdje se prometuje preticajnom trakom, dok su vozna i zaustavna traka zatvorene za promet.

Na magistralnoj cesti Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tijekom dana prometuje se naizmjenično, jednom trakom, dok se noćnim satima (22-06 sati) promet se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije, zbog radova, prometuje se i na cestovnim pravcima: Bihać-Bosanski Petrovac (dionici Ripač-Dubovsko) , Žitomislići-Počitelj (Ševaš Njive), Donji Vakuf-Travnik (Komar) i Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik).

Na cesto Rudo-granični prelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je promet za teretna vozila maksimalnog osovinskog opterećenja preko 10 tona po osovini, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prijelazima: Bosanska Gradiška, Izačić, Velika Kladuša, Hum, Deleuša i Zupci.

I na ostalim graničnim prijelazima dolazi do pojačanog prometa vozila, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta, priopćio je BIHAMK.

Kopirati
Drag cursor here to close