Pismo čitatelja

Smrčenjaci: Pet prometnih čunjeva i jedan znak riješili bi gužve iz smjera Cim/Ilići

Građani predlažu da se 200 metara ulice Bleiburških žrtava otvori u oba smjera i na drugoj prometnoj traci koja vodi iz Mostara prema Smrčenjacima kako bi se riješio problem prometne gužve.
AutoMoto / Stanje na cestama | 14. 02. 2024. u 10:35 | M.Š. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stanovnici mostarskih naselja Cim i Ilići uputili su dopis na adresu Grada Mostara i policije u kojemu skreću pažnju na veliki problem u prometu zbog radova koji se trenutno izvode pored stadiona i malih stepenica, zbog kojih je odsječena ulica Dr. Petra Rizza prema bolnici.

''Inače smo imali probleme već zadnjih 7-8 mjeseci od kad se krenula raditi Ulica Kralja Petra Krešimira IV, a sada još više jer je odsječena i ulica "pored stadiona" koja je bila označena kao obilaznica i povezna točka sugrađana iz navedenih naselja sa centrom grada, te osoba koje putuju prema bolnici, pa se moglo donekle tolerirati stanje'', navodi se u pismu.

Kao središnji problem i prometno usko grlo svih putnika koji idu iz Cima/Ilića ističu novi kružni tok na Smrčenjacima, preko kojega se  odvija sav promet preko kojega dolaze i putnici izvan Mostara, od kojih velika većina prema bolnici, ali i prema drugim dijelovima grada.

''Kolone znaju biti do osnovne škole u Cimu iz smjera Cima, te sve do Bakšima u Ilićima, ili drugim uličicama koje vode iz smjera Ilića, što zna učiniti putovanje iz Cima/Ilića u trajanju od 30 minuta ako ne i više do prvog najbližeg centra u gradu'', ističe se u pismu.

''Prvo naglašavam i opet vjerujem da govorim u ime većine, da nitko nije protiv radova i da se radujemo novim infrastrukturama koje donose bolje uvjete našem gradu, ali frustrira činjenica da se može bolje organizirati promet dok traju ovi radovi, a da se nažalost ništa ne poduzima od strane Grada i MUP-a, gdje dolazimo do situacije da građani sami moraju izmišljati pravila i još k tome snositi posljedice kršenja istih. Samo jedan prometni policajac bi pravednije rasporedio protok prometa iz svih smjerova, u dva najprometnija sata, jedan u jutarnjim satima, drugi u popodnevnim, ali izgleda da je to kod nas luksuz i nerealno očekivanje'', navodi se u mailu.

Zbog svega navedenog, dosta sugrađana je pričalo o opciji koja bi mogla jako dobro utjecati na smanjenje ako ne i rješenje gužve i koja bi omogućila bolji protok.

Naš prijedlog je da se 200 metara ulice Bleiburških žrtava otvori u oba smjera i na drugoj prometnoj traci koja vodi iz Mostara prema Smrčenjacima (kako je i bilo već ranije dok se sama ova ulica renovirala).

Time bi se sa "malog kružnog toka" koji se nalazi odmah pored groblja na Smrčenjacima - dodala mogućnost da se može odmah sa tog "malog kružnog toka" ići prema gradu uključujući se na ulicu Bleiburških žrtava, te izbjegavajući susret sa putnicima koji dolaze van grada prema bolnici i Mostaru općenito.

Sve što je potrebno da se ovaj prijedlog realizira je pet prometnih čunjeva i jedan znak, predlaže se u ovome mailu.

Uzimajući u obzir već poznato dugotrajno izvođenje radova u ulici Kralja Petra Krešimira IV, vjerujemo da se ne nazire skori završetak radova, te iz toga mislimo da bi ovaj prijedlog bio jako jednostavan za provesti te da bi donio zadovoljstvo i olakšanje i sugrađanima, a i putnicima koji svakodnevno stižu u Mostar.

Nadamo se da ćete naš prijedlog ozbiljno shvatiti, stoji na kraju dopisa.

Kopirati
Drag cursor here to close