BIHAMK upozorava

Otežano prometovanje: Snijeg pada, kolnici mokri

AutoMoto / Stanje na cestama | 09. 04. 2022. u 21:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na cestama u Bosni i Hercegovini prometuje se po vlažnom ili mokrom koliku, a iz BIHAMK-a upozoravaju na učestale odrone i mjestimično jak vjetar.

Na pojedinim dionicama u višim predjelima ima i snježnih padalina, a posebno izdvajaju ceste: Turbe-Banja Luka, Glamoč-Mliništa i Šuica-Kupres-Bugojno, gdje ima snijega na kolniku.

Na ostalim dionicama u višim predjelima pada snijeg, ali je kolnik za sada mokar. S obzirom na to da meteorolozi najavljuju dodatno pogoršanje vremenske situacije, savjetuju oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na cestama.

Video: Kupres, 9. 4 . 2022. snijeg
Video: Tomislavgrad, 9. 4. 2022. snijeg

Zbog izvođenja radova na zamjeni dilatacija na mostu (M06) na dionici autoceste A-1 Visoko-Kakanj, prometuje se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Na magistralnoj cesti Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tijekom dana prometuje se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) promet obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Zbog aktualnih radova izdvajaju i ceste: Konjic-Jablanica (tunel Crnaja), Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik), Živinice-Stupari (kod kamenoloma), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Na magistralnoj cesti Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) zbog klizišta saobraća se usporeno, jednom prometnom trakom.

Pojačan je promet vozila na ulazu u Bosnu i Hercegovinu na graničnom prijelazu Velika Kladuša. Na ostalim graničnim prijelazima ne čeka se duže od 30 minuta.

Kopirati
Drag cursor here to close