Stanje na cestama

Od jutros zabrana kretanja u HNŽ-u

Potpuna zabrana kretanja u BIH na snazi je od 20 sati do 05 sati ujutro.
AutoMoto / Stanje na cestama | 10. 04. 2020. u 08:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vremenski uvjeti su povoljni i prometuje se po suhom kolniku, uz dobru vidljivost i slabiji promet vozila. Upozoravamo na učestale odrone na brojnim dionicama.

U tijeku su radovi na mostu ispred naplatnog mjesta Zenica jug, na autoputu A-1. Za vrijeme ovih radova prometuje se jednom trakom, naizmjenično.

Na regionalnoj cesti Priboj-Sapna (dionici Rastošnica-Goduš), zbog sanacijskih radova, promet se još danas obustavlja u vremenu od 07 do 19 sati. Za vrijeme ove obustave u funkciji su alternativni pravci Snježnica-Priboj-Tuzla i Sapna-Kalesija-Tuzla-Priboj.

Ulazak u BiH nije dozvoljen stranim državljanima, a izuzetak su određene kategorije ljudi (zdravstveni radnici, osobe kojima je potrebno liječenje, prekograničnih radnika, službi i timova civilne zaštite, pripadnika snaga NATO-a i drugih zemalja partnerstva za mir, kao i NATO stožera u BiH, osoba s boravkom u BiH, osoba koje su u tranzitu kroz BiH bez zadržavanja i osoba koje imaju izdanu dozvolu od Vijeća ministara).

Danas  od 5 sati na području Hercegovačko-neretvanskog kantona zabranjuje se kretanje svim građanima izvan njihovog mjesta prebivališta.

Pojačan je promet teretnih vozila na graničnom prelazu Bosanska Gradiška.

Privremeno su zatvoreni svi granični prijelazi za pogranični promet između Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Potpuna zabrana kretanja u BIH na snazi je od 20 sati do 05 sati ujutro.

Ulazak u Hrvatsku i Crnu Goru dozvoljen je samo njihovim državljanima, strancima koji imaju prijavljen boravak i vozačima teretnih vozila.

Srbija je zatvorila granične prijelaze prema BiH za sve prelaske, izuzev za robni promet koji se odvija preko prelaza: Karakaj, Vardište i Rača.

Apeliramo na vozače da unutar BiH putuju samo u nužnim situacijama i da se pridržavaju mjera zaštite od koronavirusa, poručili su iz BIHAMK-a.

Zapovijed se odnosi samo na građane kojima je mjesto prebivališta u HNŽ-u

Na pitanje odnosi li se zapovijed o zabrani kretanja i na građane iz ostatka BiH (primjerice na one iz ZHŽ) glasnogovornik Vlade HNŽ Pero Pavlović je istaknuo kako se zapovijed odnosi samo na građane kojima je mjesto prebivališta u HNŽ-u.

''Građanima iz drugih županija nije uskraćeno pravo ulaska u HNZ i prolaska kroz ovu županiju. Smisao ove zapovijedi je poruka da se svi na određen način osvijestimo koliko je bitno zaustaviti kretanje radi širenja koronavirusa. Mi nemamo zakonsko uporište zabraniti ljudima ulazak u našu županiju", istaknuo je Pavlović.

Kopirati
Drag cursor here to close