Stanje na cestama

Magla smanjuje vidljivost

Zbog redovnog servisiranja tunela Vis, 25 Novembar i Grab večeras od 20.00 sati do sutra (09.10.) do 06.00 sati bit će zatvorena desna strana dionice autoputa A-1 Lepenica-Tarčin.
AutoMoto / Stanje na cestama | 08. 10. 2019. u 07:44 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jutarnja magla mjestimično smanjuje vidljivost u kotlinama i dolinama rijeka, a mogući su i sitniji odroni zemlje ili kamenja. Na svim dionicama savjetuje se oprezna vožnja, prilagođena uvjetima na putu.

Zbog redovnog servisiranja tunela Vis, 25 Novembar i Grab večeras od 20.00 sati do sutra (09.10.) do 06.00 sati bit će zatvorena desna strana dionice autoputa A-1 Lepenica-Tarčin.

Radovi na autoputu A-1 izvode se i na dionici Sarajevo sjever-Lepenica na lokalitetima Ban Brdo i Treševine gdje je promet preusmjeren iz vozne u preticajnu traku. Na dionici Podlugovi-Sarajevo sjever prometuje se dvosmjerno u dužini od 2 km.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog radova u tunelu Vranduk II, u noćnim satima promet se obustavlja od 00.30 do 04.30 sati. Tokom dana na tom lokalitetu prometuje se naizmjenično, jednom trakom, a zbog povremeno pojačanog prometa vozila, moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je promet za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Sporije zbog radova, prometuje se i na dionicama magistralnih puteva: M-18 Olovo-Kladanj-Stupari, M-1.8 Srebrenik-Orašje, M-5 Lanište-Ključ i M-5 Jezero-Jajce.

Zbog radova na regionalnom putu R-443 Kiseljak-Kreševo danas od 08.00 do 19.00 sati promet se obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac Kiseljak-Lepenica-Kreševo.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog svečanog obilježavanja početka radova na izgradnji auto-puta Beograd-Sarajevo, danas od 12.00 do 20.00 sati doći će do obustave prometa na Graničnom prijelazu Bosanska Rača. Za vrijeme obustave, vozači mogu koristiti GP Pavlovića most.

Sanacijski radovi izvode se između graničnih prijelaza Doljani i Metković, a na mjestu izvođenja radova prometuje se naizmjenično, jednom trakom.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je promet za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta GP Brčko-Gunja, priopćeno je iz IC BiHAMK-a.

Kopirati
Drag cursor here to close