Svi krenuli doma

Blagdanske gužve na granicama

Pojačana je frekvencija vozila na ulazu u Bosnu i Hercegovinu na graničnim prijelazima: Velika Kladuša, Bosanska Kostajnica, Bosanska Gradiška, Gradina i Bosanski Brod.
AutoMoto / Stanje na cestama | 24. 12. 2021. u 11:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Od 10.05 sati na regionalnom putu Visoko-Kakanj (u mjestu Donja Zimća) prometuje se naizmjenično-jednom trakom. Vrlo brzo očekuje se potpuna normalizacija prometa.

Pojačana je frekvencija vozila na ulazu u Bosnu i Hercegovinu na graničnim prijelazima: Velika Kladuša, Bosanska Kostajnica, Bosanska Gradiška, Gradina i Bosanski Brod.

Na graničnom prijelazu Šepak kolona vozila je na izlazu iz zemlje. Na ostalim graničnim prijelazima promet vozila je pojačan, ali zadržavanja, za sada, nisu duža od 30 minuta.

U Hercegovini i jugozapadnoj Bosni pada slabija kiša, dok u zapadnoj Bosni probleme vozačima pričinjavaju povremeno jaki udari vjetra.

Skreće se pažnja na odrone kamenja i zemlje na kolnik. Frekvencija vozila je pojačana, pa se vozačima savjetuje da budu maksimalno oprezni, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja. 

Zbog radova na asfaltiranju danas i sutra (24. i 25.12.) od 08 do 17 sati obustavlja se promet na regionalnom putu Jezero-Šipovo.

Zbog radova u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) tijekom dana prometuje se naizmjenično-jednom trakom, dok se u noćnim satima (23.30 do 04.30 sati) promet obustavlja.

Zbog radova u tunelu Skela, na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf tokom dana prometuje se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) promet obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Usporeno, zbog radova, prometuje se na putnim pravcima: Olovo-Kladanj (Olovske Luke), Jablanica-Mostar (dionica od Komadinovog vrela do mosta Begića i Begovića), Doboj-Gračanica (u Klokotnici), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) prometuje se usporeno-jednom prometnom trakom.

Povodom katoličkog Božića, od danas u 12.00 sati do sutra veče do ponoći bit će zabranjen prijevoz eksplozivnih materija na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine, priopćeno je iz BIHAMK-a.

Kopirati
Drag cursor here to close