Kraj jedne ere

VW neće proizvoditi električnu Bubu

Iako se o tome govorilo nekoliko godina, novo vodstvo Volkswagena više nema namjeru oživljavati retro modele poput Bube, već će novac usmjeriti u razvoj automobila prilagođenih aktualnom dobu.
AutoMoto / Flash | 28. 06. 2023. u 14:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nedugo nakon što smo saznali da u Volkswagenu razmatraju izbaciti iz prodaje Golfove s ručnim mjenjačima, doznalo se da je došlo do još jedne strateške promjene planova.

Iako su u proteklim godinama o tome razmišljali, pa čak i registrirali naziv e-Beetle, ova kompanija više nema u planu na tržište pustiti novu, električnu generaciju legendarne Bube.

Što je bilo, bilo je

Potvrdio je to nedavno prvi čovjek Volkswagena Thomas Schäfer u razgovoru za Autocar.

Njegovim dolaskom na čelo kompanije i odlaskom Herberta Diessa, resursi i fokus preusmjereni su u automobile prilagođene modernim kupcima, javlja Bug.

Upitan izravno hoćemo li ikada vidjeti oživljenu retro električnu Bubu, Schäfer kaže: ''Mislim da ne, jer su neki automobili imali svoje vrijeme. Ne bi imalo smisla sada ih vraćati natrag. Ne mogu reći sa 100%-tnom sigurnošću, ali iz ove pozicije, ne bih o tome razmišljao.

Kao i Scirocco

To je isto kao i s modelom Scirocco: imao je svoje vrijeme, a onda je stigao novi model zasnovan na reinterpretaciji. Učiniti to opet? Mislim da ne. Za ići naprijed balansirajući sve te tehnologije i troškove povezane s njima, morate ulagati novac u najbolje moguće mjesto''.

Volkswagen tako razvija jeftine električne automobile prilagođene modernom dobu, primjerice električnu zamjenu za model Polo, dok ih, čini se, oživljavanje legendi samo zbog “retro” dojma više ne zanima. Za nostalgičare imaju u ponudi ID.Buzz i na tome će, kako sada stvari stoje, i ostati.

Kopirati
Drag cursor here to close