Niža cijena

VW izbacuje električnog Pola od 20.000 eura

U medijima se o ovom automobilu piše kao o modelu ID.1, a postoji mogućnost da će ga njemačka tvrtka predstaviti i kao ID Polo.
AutoMoto / Flash | 26. 06. 2023. u 16:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kada ćemo vidjeti prvi električni automobil koji će privući mase kojima su današnja vozila s električnim motorima preskupa? Odgovor još nije poznat, no taj je dan sve bliže, barem tako tvrde iz Volkswagena.

Ta je tvrtka nedavno predstavila model ID.2, za koji kaže kako je prostran poput Golfa uz cijenu poput VW Pola. Kada se pojavi na tržištu, to će vozilo stajati ispod 25 tisuća eura, pri čemu bi trebalo imati doseg od 450 km i mogućnost punjenja baterije do 80 posto kapaciteta u roku od 20 minuta, što su prilično solidne brojke.

Prvi čovjek odjela za putničke automobile tvrtke Thomas Schafer komentirao je nedavno kako ID.2 pokazuje smjer u kojem žele ići kao brend, a to je kombinacija odličnog dizajna i top-tehnologije po pristupačnoj cijeni, javlja Zimo.

Ta kombinacija još bi više trebala doći do izražaja pri razvoju novog i cjenovno najpristupačnijeg Volkswagenova automobila, prenosi Zimo.

O modelu ID.1 govori se već neko vrijeme, a sada su se u javnosti pojavile nove informacije o tome što možemo očekivati od, kako su ga nazvali na stranici EV Arena, "duhovnog nasljednika e-UP-a". Taj bi model trebao biti napravljen na drukčijoj platformi u odnosu na ID.2, a glavni naglasak pri njegovu razvoju bit će jednostavnost - jednostavan dizajn, samo osnovna oprema te performanse prikladne za gradsku vožnju.

Ono što će mnogima ipak biti najvažnije i što će, to je gotovo sigurno, biti glavni adut ovog električnog vozila je cijena, koja bi trebala iznositi manje od 20 tisuća eura.

Ipak, proći će još vremena dok se najjeftiniji električni Volkswagen pojavi na cestama. Službeno još nema informacija o tome, no prema onome što možemo pročitati na mreži, njemački automobilski div taj će automobil predstaviti najranije 2026. godine.

VW ID.1 trebao bi dijeliti neke komponente s modelom ID.2, poput baterije od 38 kWh, koja bi trebala biti dostupna u najjačem modelu jedinice, a trebala bi omogućiti doseg od nešto više od 320 km. Dok to nije dovoljno za vožnju od Zagreba do udaljenijih destinacija na našoj obali, za gradsku je vožnju i više nego dovoljno.

Još jedna zanimljivost o tom nadolazećem automobilu odnosi se na njegovo ime jer, iako se najčešće spominje ID.1, ne treba isključiti mogućnost da se na tržištu pojavi kao ID Polo.

 

Kopirati
Drag cursor here to close