56. u karijeri

VN Saudijske Arabije: Nova pobjeda Maxa Verstappena

AutoMoto / Flash | 09. 03. 2024. u 20:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nizozemac Max Verstappen, vozač Red Bulla i aktualni svjetski prvak Formule 1, pobjednik je i druge ovosezonske utrke Svjetskog prvenstva, slavio je ovaj put na Velikoj nagradi Saudijske Arabije u Jeddahu.

Nakon što je u subotu ostvario 34. "pole position" u karijeri, u subotu je 26-godišnji Verstappen pobijedio 56. put u karijeri. Na samom startu sezone Verstappen je također bio iznad kompletne konkurencije, slavio je na Velikoj nagradi Bahreina.

Dominirao je Verstappen od početka do kraja, tek je u uvodnom dijelu utrke kratko prepustio vodstvo Norrisu, ali se lakoćom vratio na vrh i sve do kraja rutinirano 'gutao' krugove i uvjerljivo slavio za devetu pobjedu u nizu.

Njegov je Red Bull ostvario 115. pobjedu u povijesti u dvadeset godina postojanja te se nalazi na četvrtom mjestu vječne ljestvice, prenosi Hina.

Drugi je na kraju bio Verstappenov kolega iz Red Bulla Sergio Perez, dok je treće mjesto osvojio Charles Leclerc iz Ferrarija. Među najbolji pet još su se plasirali Australac Oscar Piastri te Španjolac Fernando Alonso.

Na vrhu ukupnog redoslijeda je Verstappen s 51 bodom. Drugi Perez ima 36, treći je Leclerc s 28, a na četvrtom mjestu Russell koji ima 18 bodova.

Iduća postaja je Velika nagrada Australije od 22. do 24. ožujka u Melbourneu.

Kopirati
Drag cursor here to close