Guma M

U BIH isporučena prva flota električnih dostavnih vozila

GUMA M isporučila 4 potpuno električna modela DHL-u u Sarajevu
AutoMoto / Flash | 09. 03. 2022. u 11:20 PR

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tržište dostavnih automobila sa električnom energijom raste, a Renault je tu bio prisutan još s prethodnim modelom Kangooa (električna verzija koja je prodana u 70.000 primjeraka). Sada je predstavljena i nova verzija s dometom preko 300 km. Činjenica je da Europa samim tim i naše tržište polako smanjuje promet dizelaša u svojim središtima, te smatramo da se ovakvi automobili nameću kao univerzalna dostavna vozila.

Foto: PR / Prvi Renaultov dostavni auto na struju može jednim punjenjem prevaliti do 300 kilometara

Riječ je o isporuci kompanije GUMA M koja je uvoznik za modele Renault, Nissan i Dacia za BIH, koja je ovom prilikom isporučila četiri potpuno nova KANGOO EXPRESS MAXI FURGON Z.E. 33. Ova električna dostavna vozila krasit će flotu DHL International d.o.o. kompanije koja je lider na tržištu Bosne i Hercegovine kada je u pitanju međunarodna ekspress dostava dokumentacije i paketa širom svijeta, a ujedno je i dugi niz godina zadovoljni korisnik marke RENAULT.

Foto: PR / DHL Express sa novim Kangooima uključuje prava električna vozila u svoju mrežu i tom investicijom u CO₂ neutralni transport, doprinosi vlastitim primjerom u rješavanju problema prekomjernog zagađenja, buke i emisije štetnih plinova
Foto: PR / U BIH isporučena prva flota električnih dostavnih vozila

Jeste li znali koja je najvažnija prednost i efikasnost ovih modela?

Za električne automobile znamo da su najštedljiviji, ali pored toga pitate se što je najvažnija prednost i efikasnost? Iznimna prednost za razliku od ostalih je na prvom mjestu zdravlje - smanjena emisija CO2 i zagađenje koje je svedeno na 0. U jeku smo zimskih dana i smoga koji okružuje našu zemlju, uz ovakav pristup i razmišljanje u pravom smjeru poput kompanije DHL, znatno cemo olakšati period koji je pred nama. Tako da prst gore za DHL i RENAULT.

Druga prednost je održavanje. Nova generacija potpuno električnih vozila održava se u malo dužim intervalima, ne koristi ulje niti su im potrebni prateći rezervni dijelovi, stoga održavanje električnih vozila je u dosta povoljnije nego kod vozila sa konvencionalnim motorima sa unutrašnjim sagorijevanjem. GUMA M doo je već osposobila infrastrukturom te znanjem. Kompletan servis je upotpunjen certificiranim tehničarima za servisiranje električnih vozila, koji će bez problema održavati električna vozila.

Foto: PR / GUMA M d.o.o. na svakoj svojoj lokaciji ima i punionice za električna vozila te time upotpunjuje uslugu vezanu za eletričnu mobilnost

I ne treba se puno misliti: Električna vozila su definitivno budućnost i vjerujemo da će ovakve isporuke uskoro biti prvi i pravi odabir pravnih lica i u Bosni i Hercegovini, što je potvrdila i kompanija DHL International.

Kopirati
Drag cursor here to close