BiH

Trninić-Jusko: Prijevoznicima s entitetskim licencama omogućiti obavljanje djelatnosti

AutoMoto / Flash | 16. 12. 2016. u 15:41 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bosna i Hercegovina ispunila je sve preduvjete kada je u pitanju izgradnja mosta na Savi kod Gradiške i uskoro se očekuje povratna informacija hrvatskih vlasti, kako bi se započelo sa aktivnostima u vezi pripreme natječajne dokumentacije, rečeno je danas na sastanku ministra prometa i veza Republike Srpske Neđe Trninića s ministrom komunikacija i transporta BiH Ismirom Juskom.

Kada je u pitanju izgradnja mosta preko Drine kod Bratunca, istaknuto je da projekt napreduje planiranom dinamikom, kao i da su riješena pitanja financiranja zajedničkog graničnog prijelaza.

Na sastanku u Banja Luci Trninić je podsjetio da od 1. siječnja 2017. godine može doći do onemogućavanja obavljanja djelatnosti prijevoznicima koji imaju važeće entitetske licence, jer nije došlo do izmjene Pravilnika o uvjetima za izdavanje licenci i kvalifikacijske kartice vozača.

Apelirao je da se do kraja prosinca ovo pitanje riješi na način da prijevoznici sa entitetskim licencama mogu obavljati djelatnost, tj. prelaziti granicu, priopćeno je iz Ministarstva prometa i veza RS-a.

Također, dogovoreno je da Ministarstvo komunikacija i transporta BiH organizira sastanak sa Upravom za neizravno oporezivanje i Graničnom policijom BiH u vezi kontrole stranih prijevoznika kada su u pitanju dozvole za međunarodni prijevoz.

Ministri Trninić i Jusko izrazili su zadovoljstvo zbog dosadašnje kvalitetne i uspješne suradnje i izrazili spremnost da ista bude nastavljena u tom pravcu.

Zaključili su da je, radi provođenja aktivnosti i realizacije projekata, neophodno uspostaviti što bolju koordinaciju između svih resornih ministarstava o svim pitanjima koja se tiču njihovih nadležnosti.

Kopirati
Drag cursor here to close