Kiseljak

Policija oduzela osam automobila i 400 prometnih dozvola

AutoMoto / Flash | 16. 12. 2016. u 11:42 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policija na području Srednjebosanske županije oduzela je VW golf od Zorana B. (46) iz Kiseljaka, nakon što je skrivio prometnu nesreću koja se dogodila u mjestu Brestovsko i to upravljajući automobilom koji nije registriran.

Faktor je objavio kako je provjerom njegovih podataka u prekršajnoj evidenciji utvrđeno da je Zoran višestruki povratnik u kršenju prometnih propisa te da je "sabrao" 1.140 KM neplaćenih kazni.

Budući da dosadašnje izrečene mjere nisu postigle svrhu kažnjavanja te da je nastavio s vršenjem najtežih prekršaja, automobil mu je oduzet. Uz zahtjev sudu za pokretanje prekršajnog postupka, bit će predloženo trajno oduzimanje vozila.

Oduzimanje vozila vozačima koji su skloni kršenju prometnih propisa vrši se u okviru policijske akcije MUP-a SBŽ, s ciljem unaprjeđenja stanja sigurnosti u prometu. Vozila se oduzimaju osobama koje se pojavljuju kao izvršitelji prekršaja kao što su upravljanje vozilom pod uticajem alkohola, vožnja bez položenog ispita, upravljanje vozilom bezobzirnom brzinom, upravljanje neregistrovanim i tehnički neispravnim vozilom.

"U dosadašnjem tijeku ove aktivnosti na području PU Kiseljak oduzeto je osam motornih vozila od osoba koje su se pojavljivale kao izvršitelji najtežih prometnih prekršaja i ova praksa će biti nastavljena i ubuduće, kako je to i dogovoreno na sastanku s predsjednicima općinskih sudova. Akcija već daje rezultate u pogledu smanjivanja broja prometnih nesreća", kazao je za Faktor Rusmir Prohan, glasnogovornik MUP-a SBŽ.

Inače, prema podacima MUP-a višestruki povratnici u činjenju prometnih prekrašaja dužni su više od milijun maraka za neplaćene kazne. Da problem s prekršiteljima prometnih propisa zaista ima velike razmjere svjedoči podatak da je policija u protekla dva mjeseca oduzela 400 prometnih dozvola i to mahom zbog vožnje u alkoholiziranom stanju ili pod utjecajem opojnih sredstava, a zabilježen je i značajan broj slučajeva vožnje bez položenog vozačkog ispita.

Kopirati
Drag cursor here to close