Malaga

Toyota predstavila najbolju Corollu u povijesti!

Otputovali smo u u Andaluziju na dinamičku prezentaciju i prve testne vožnje nove Toyote Corolle
AutoMoto / Flash | 22. 02. 2023. u 14:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Peta generacija hibridnog pogona, kojeg je Toyota uvela davno prije svih, najjači je adut ovog svjetskog automobila.

Nakon što smo nedavno vozili novu Toyotu Corollu Cross, sada smo imali priliku družiti se sa standardnom Corollom i to u španjolskoj Malagi.

Foto: Bljesak.info / U Španjolskoj vozimo novu Toyotu Corollu

Toyota Corolla, ime je to najprodavanijeg svjetskog automobila, u svojoj 12. generaciji već je napravila veliki iskorak naprijed, a sada dotjerani model još je jedan korak ka savršenom automobilu.

Vizualno je automobil dobio niz dotjeranih detalja, a dotjerana su i maska i prednja svjetla, koja su opet izuzetno preporučljiva u svojoj bi-Xenon inkarnaciji, a pogotovo sa AHS sustavom prilagodljivih dugih svjetala.

Foto: Bljesak.info / U Španjolskoj vozimo novu Toyotu Corollu

Nove boje, bolji materijali i dotjerani pogon aduti su nove Corolle, koja stiže standardno u tri karoserijske varijante – klasična limuzina, onda hatchback, s posebno istaknutim GR Sport, te kao karavan, odnosno Touring Sports. Za svakog vozača Corolla nudi njegov auto, plus ne zaboravimo i Corollu Cross, koja je priča za sebe.

Upravo u vidu imamo tog najnovijeg člana Corolla obitelji, jer upravo hibridni pogon pete generacije oprobali smo na njemu. Još više snage, još više rafiniranosti - i izuzetno niska potrošnja za benzinac.

Foto: Bljesak.info / U Španjolskoj vozimo novu Toyotu Corollu

Naravno, pomoć potrošnji dolazi u vidu elektromotora, kao i u svakom Toyota hibridu do sada, a za one koji stanuju na višim katovima, nemaju garažu, daleko su od punjača ili im se jednostavno ne da, Toyotin hibridni sustav u Corolli i dalje je takozvanog zatvorenog tipa, odnosno ne traži nikakve utičnice i kablove.

I dalje sasvim lijepo ekološki, hibridni pogon sad je jači, onaj sa 1.8 litarskim motorom postiže 140 KS, dok je onaj sa 2.0 litarskim motorom snažan čak 196 KS, njega poznajemo sa testne Corolle Cross. Baterija je većeg kapaciteta, ali lakša nego prije i općenito izražen je dojam tečne vožnje, još više nego ranije. Ubrzanja su odlična, pogotovo za snažniji model, koji od 0 do 100 stiže za tek 7,5 sekundi. Potrošnja? Ako je Cross na testu trošio 5.6 litara, niža Corolla može još niže!

Foto: Bljesak.info / U Španjolskoj vozimo novu Toyotu Corollu

Sigurnost je ponovo na najvišoj razini, a dotjerana je i digitalna struktura Corolle. Dva ekrana, onaj na sredini od 10,5 inča i onaj pred vozačem od 12,3 inča nude još više informacija i bolju prilagodbu željama vozača. Kupnjom Corolle dobivate četverogodišnji pristup Toyota Connect i Connect+ sustavu, što uključuje navigaciju i informacije u realnom vremenu. Izdvajamo i novi glasovni sustav, kojim možete upravljati i određenim funkcijama vozila.

Nova Corolla opremljena je i takozvanim Toyota T-Mate paketom, koji kombinira najnoviju generaciju Toyotinog paketa Safety Sense s drugim aktivnim sustavima pomoći u vožnji i parkiranju, što znači sigurnost za vozača i putnike, k'o u sefu.

Foto: Bljesak.info / U Španjolskoj vozimo novu Toyotu Corollu

Uz sve to Corolla će suzbiti anomalije na gasu, spriječiti nagle nekontrolirane pokrete vozača, prepoznati opasnost od bočnog sudara, pa i automatski smanjiti brzinu u zavoju ukoliko ima izgleda za izlijetanje s putanje. I da, Corolla od sad prepoznaje i opasnost od nailaska biciklista, vozača motocikla ili romobila, ukoliko namjeravate izaći iz vozila.

Sve u svemu, Corolla je, u što smo se uvjerili u Malagi, dotjerana dovoljno da se opet čini jednim od najozbiljnijih automobila u svojoj klasi.

Foto: Bljesak.info / U Španjolskoj vozimo novu Toyotu Corollu

Corolla u obnovljenom izdanju već je dostupna na tržištu BiH, a uz uvijek popularni Sedan morali smo se zapitati zašto je vrlo atraktivni Touring Sports karavan nepravedno zapostavljen od strane kupaca.

Uz odličan dizajn nudi veliki prtljažnik i znatno više prostora za putnike nazad u odnosu na "kratki" kompakt.

Dobra vijest za ljubitelje Sedana je da su cijene ostale nepromijenjene, pa je uz 1,5-litarski motor od 123 KS i uz Terra paket opreme dostupna od 39.880 KM.

Detalji o prodaji u Bosni i Hercegovini možete vidjeti na ovom LINKU.

Kopirati
Drag cursor here to close