Treći put

Tesla opet značajno snizila cijenu za Model Y

Još se čeka službena potvrda, no zanimljivo je kako bi popularan električni SUV model mogao postati općenito najprodavaniji model tijekom 2023. godine na području Europe.
AutoMoto / Flash | 17. 01. 2024. u 11:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Teško da danas postoji neki vozač koji nije čuo ili vidio neki od primjeraka američkog proizvođača električnih vozila Tesla.

Još je uvijek čeka službena potvrda, no vrlo je moguće kako će Model Y postati i najprodavaniji automobil u Europi za 2023. To bi moglo označiti i bitnu prekretnicu u svijetu automobila.

Korekcija cijena

U cilju daljnje popularizacije u Tesli su ponovno korigirali cijene. Lani su na domaćem tržištu u dva navrata smanjivali cijene, a i ovu godinu započinju dodatnim smanjivanjem cijene za Model Y.

Nova početna cijena za Model Y tako od sada iznosi 42.990 eura, dok je prije godinu dana ona iznosila 46.990 €. Znači, osnovni Model Y sada je povoljniji čak četiri tisuće eura.

Jeftinije i druge izvedbe

Za isti je iznos pojeftinila i Dual Motor All-Wheel Drive Long Range izvedba koja sada stoji 49.990 €. Još značajnije pojeftinjenje doživio je najsnažniji Performance model. Njemu je cijena sa 63.990 € smanjena na 55.990 eura. Znači, ušteda je duplo veća nego li na prve dvije verzije.

Model Y postao je ukupno najprodavaniji automobil u Danskoj, Finskoj, Islandu, Nizozemskoj, Norveškoj, Švedskoj i Švicarskoj.

Tesla je pak osvojila titulu ukupno najprodavanijeg EV-a u nekoliko zemalja, uključujući Austriju, Hrvatsku, Dansku, Finsku, Francusku, Njemačku, Grčku, Italiju, Mađarsku, Island, Italiju, Luxemburg, Nizozemsku, Norvešku, Poljsku, Portugal, Sloveniju, Španjolsku, Švedsku i Švicarsku.

Kopirati
Drag cursor here to close