Umjesto alarma

Tesla klasičnom glazbom brani od krađa automobila

Odsad će djeca i psi biti sigurniji u Teslinim automobilima.
AutoMoto / Flash | 11. 02. 2019. u 19:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dosadni automobilski alarmi koji izluđuju susjede kad se aktiviraju mogli bi otići u povijest ako se novi Teslin "eksperiment" pokaže učinkovitim.

Naime, nakon posljednjeg ažuriranja automobilskog softvera Teslini automobili imat će zaista poseban alarm koji bi trebao spriječiti provale i krađe.

"Sentry Mode" koristi senzore u automobilu kako bi detektirao kad se netko previše približi vozilu. Kad detektira potencijalnog provalnika, uključuje osam kamera koje se nalaze na vozilu i snima uljeza te aktivira alarm. I to ne bilo kakav iritantni alarm, već klasičnu glazbu koju je nemoguće ignorirati.

Kako je napisao sam Musk, iz "ugroženih" Tesli orit će se Bachova Toccata i Fuga u klasičnoj, ali i nešto modernijoj verziji, javlja Zimo.co.

No to nije jedina novost koju će Teslini automobili dobiti nakon redovitog ažuriranja softvera.

Odgovarajući na molbu jednog od vlasnika Tesle na Twitteru, Musk je predstavio i "Dog Mode", odnosno poseban način rada koji bi trebao kućne ljubimce (ali i djecu) ostavljene u automobilu osigurati od pregrijavanja.

Tako će vlasnici automobila moći sigurno ostaviti svoje kućne ljubimce u onim metalnima, uključiti im radio i klimatizacijski uređaj, a svim dušebrižnicima ostaviti jasno vidljivu poruku na ekranu "Dobro sam, vlasnik je u blizini".

Još nije jasno hoće li i jedna i druga opcija biti besplatne za vlasnike Teslinih automobila, ali pokazuje kako Musk i ekipa osluškuju svoje kupce.

Kopirati
Drag cursor here to close