Svjetska premijera

Stiže redizajnirani Golf 8

Golf će se također ponuditi u sportskim varijantama poput GTE, GTI, GTI Clubsport i R.
AutoMoto / Flash | 24. 01. 2024. u 11:55 Bljesak.info
World premiere: New VW Golf 2024!

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Redizajnirani Golf, planiran za dolazak u našu regiju tijekom lipnja, predstavlja osmu generaciju ovog popularnog modela. S 37 milijuna proizvedenih primjeraka u proteklih 50 godina, Golf ostaje jedan od najprodavanijih automobila u povijesti.

Dizajnerske promjene uključuju novo oblikovana prednja LED svjetla, promijenjeni odbojnik i masku, te trodimenzionalna stražnja svjetla s mogućnošću prilagodbe putem infotainment sustava. Golf je postavljen na MQB Evo platformu, a unaprijedjen je i redizajniran.

Unutrašnjost donosi novi infotainment sustav MIB4 s zaslonima na dodir od 10,4 i 12,9 inča, uz dodatak glasovnog asistenta ChatGPT-a. Osvijetljeni dodirni klizači ispod zaslona i poboljšane tipke na volanu dodatno unapređuju korisničko iskustvo.

Što se tiče motora, Golf će biti dostupan s benzinskim, dizelskim, blagim hibridnim i plug-in hibridnim opcijama. Različite snage i prijenosi nude široku paletu izbora. Plug-in hibridi, poput modela Golf GTE, imaju unaprijeđenu bateriju s kapacitetom od 19,7 kWh, omogućavajući doseg od 100 km u električnom načinu rada prema WLTP ciklusu.

Linije opreme "Life", "Style" i "R-Line" nude različite opcije prilagođene potrebama vozača. Golf će se također ponuditi u sportskim varijantama poput GTE, GTI, GTI Clubsport i R. Cijene još nisu objavljene, ali novi Golf obećava značajna unaprjeđenja u performansama, tehnologiji i dizajnu.

Kopirati
Drag cursor here to close