Prevladali svoje kapacitete

Škoda ne uspijeva proizvesti dovoljno automobila, grade novu tvornicu

Proizvođač iz Mlada Boleslave stoga užurbano kreće s gradnjom nove tvornice u Češkoj, kojoj će u fokusu biti proizvodnja modela Kamiq, Karoq i Kodiaq
AutoMoto / Flash | 11. 04. 2019. u 13:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bernhard Maier, direktor Škode, izjavio je kako im postojeći proizvodni kapaciteti stvaraju probleme, jer ne uspijevaju proizvesti dovoljno vozila.

Naime, po njegovoj procjeni Škoda je u 2018. godini mogla prodati najmanje 100.000 automobila više od postignutih brojki, ali nisu uspjeli zadovoljiti potražnju, koja je odavno premašila proizvodne mogućnosti. Proizvođač iz Mlada Boleslave stoga užurbano kreće s gradnjom nove tvornice u Češkoj, kojoj će u fokusu biti proizvodnja modela Kamiq, Karoq i Kodiaq, koji su svakim danom sve traženiji. No, taj podatak neće nikoga iznenaditi obzirom na suvremene trendove u golemom rastu interesa za crossoverskim i SUV modelima, prenosi Autopress.

Izvrsne prodajne rezultate bilježi i Škoda Octavia, koja je najprodavanija u pet europskih zemalja, uključujući i Hrvatsku. Obzirom da je riječ o modelu koji je u prodaji još od 2012. godine, uz redizajn 2017., Bernhard Maier s pravom smatra kako će nova Škoda Octavia četvrte generacije još dodatno pojačati tempo. Svi aduti službeno će biti predstavljeni na rujanskom salonu automobila u Frankfurtu.

Još prošle godine Škoda je u svojim tvornicama namjeravala uvesti i rad vikendima, ali sindikati nisu pristali na to rješenje pa je jedini način da zadovolje potražnju hitna izgradnja treće tvornice u Češkoj.

Kopirati
Drag cursor here to close